Pasta met paddenstoelen en walnoten

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen* - 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 400 g paddenstoelenmix, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g vlinderpasta (farfalle)
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el platte peterselie, fijngesneden
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 40 g rucola

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en de spekreepjes ca. 3 minuten. Roer paddenstoelen, knoflook en bosui erdoor en bak ze ca. 5 minuten mee.
  2. Kook intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Roer de crème fraîche, de peterselie en een soeplepel pastakookvocht door het paddenstoelenmengsel. Giet de pasta af en schep hem door de paddenstoelensaus. Schep de pasta in 4 pastaborden. Garneer met de walnoten en de rucola.

* Dit recept is simpel aan te passen voor 2, 6 of 8 personen. Verminder of verdubbel de hoeveelheden. De bereiding blijft hetzelfde.

TIP: Je maakt dit gerecht eenvoudig vegetarisch door de spekblokjes te vervangen door een handje Parmezaan ‘flakes’ of 150 g geraspte pecorino romano.

2 Reviews

(9 stemmen)
11.49
Fruitig rood
Fles