Hoe maak je deze sparkeling cocktail? Bellini

De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt. Hij bruist. En dat is dankzij de prosecco die mee het glas in mag. Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikennectar of -puree. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.


Ingrediënten Belini

Mix - 4 personen

  • 4 perziken (vers of uit blik)
  • 15 cl prosecco
  • evt. kersenlikeur
  • extra: 4 champagneflûtes

Mixen maar!

Ontvel, ontpit en pureer 4 perziken (vers of uit blik). Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer. Zet 4 champagneflûtes klaar. Doe in elk glas 2 eetlepels puree. Schenk daar overheen heel langzaam circa 15 cl prosecco. Je kunt voor het serveren eventueel nog een druppeltje kersenlikeur toevoegen voor extra kleur. Proost!

Bellini

Bellini cocktail: de geschiedenis

Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.

Geen tijd om hem zelf te maken?

Meer cocktail inspiratie & andere recepten? 

Bekijk dan onderstaande artikelen.

Mix de Bellini thuis!

5 Reviews

(200 stemmen)
8.99

4 Reviews

(106 stemmen)
12.49