Mix& met Disaronno

inspiration-image

Recept

Disaronno is een zachte, bitterzoete, amandellikeur uit Italie. Gemixt met citroensap en suikerwater of prosecco krijg je een heerlijke Disaronno Sour.

Mix - 1 persoon

Bereiding Disaronno Sour Doe

  1. Doe 50 ml Disaronno, 25 ml citroensap, 10 ml suikerwater en ijsblokjes in een shaker.
  2. Schud goed en schenk de cocktail uit in een tumblerglas (eventueel aangevuld met ijsklontjes).
  3. Garneer met een cocktailkers en een schijfje citroen.  

Bereiding Disaronno Sparkling

Schenk 25 ml in een flûte en vul aan met een koude Champagne Brut (of Prosecco). 

Bereiding Disaronno Sushi

  1. Stamp met een cocktailstamper twee schijfjes verse gember fijn in een shaker.
  2. Voeg 40 ml Disaronno, 15 ml citroensap, 15 ml suikerwater en ijsblokjes toe. Schud goed en schenk door een barzeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
  3. Vul bij met gemberbier (of ginger ale).

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

9 Reviews

(83 stemmen)
18.29
13.99

2 Reviews

(24 stemmen)
22.99
22.39
Disaronno 5CL
(2 stemmen)
11.29