Mixen met Disaronno

Disaronno is een zachte, bitterzoete, amandellikeur uit Italie. Gemixt met citroensap en suikerwater of prosecco krijg je een heerlijke Disaronno Sour.

De Disaronno Sour

Ingrediënten:

  • Disaronno
  • citroensap
  • suikerwater
  • ijsblokjes

Zo maak je 'm:

  1. Doe 50 ml Disaronno, 25 ml citroensap, 10 ml suikerwater en ijsblokjes in een shaker.
  2. Schud goed en schenk de cocktail uit in een tumbler glas (eventueel aangevuld met ijsklontjes).
  3. Garneer met een cocktailkers en een schijfje citroen.



disaronno

Disaronno Sparkling

Ingrediënten:

Zo maak je 'm: 

  1. Schenk 25 ml Disaronno in een flûte
  2. vul aan met een koude Champagne Brut (of Prosecco).

Disaronno Sushi

Ingrediënten:

  • 40 ml Disaronno
  • Verse gember
  • 15 ml citroensap
  • 15 ml suikerwater
  • ijsblokjes
  • gemberbier of ginger ale

Zo maak je 'm:

  1. Stamp met een cocktailstamper twee schijfjes verse gember fijn in een shaker.
  2. Voeg 40 ml Disaronno, 15 ml citroensap, 15 ml suikerwater en ijsblokjes toe. 
  3. Schud goed en schenk door een barzeef in een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes.
  4. Vul bij met gemberbier (of Ginger Ale).


 Ben je benieuwd welke cocktails er nog meer zijn met een andere alcoholsoort als hoofdingrediënt?  Bekijk ook de andere top lijstjes, zoals cocktails met rumwhiskygin en tequila.