Mix& met Licor 43

inspiration-image

Recept

Licor 43 is zowel zacht als zoet. Je proeft vanille, kokos en karamel. Maar of dat echt 3 van de 43 ingrediënten zijn, is al jarenlang alleen bekend bij een select Spaans gezelschap. Deze (afterdinner) likeur uit Cartagena kun je goed mixen met warme dranken. En dat levert échte wintercocktails op.

Mix - 1 persoon

Bereiding Manzana y Canela (appel en kaneel)

  1. Verwarm 150 ml appelsap met ½ tl kaneelpoeder en roer er vervolgens 50 ml Licor 43 doorheen.
  2. Garneer met slagroom en een stokje kaneel. 

Bereiding Cafe 43 y meringues

  1. Klop 2 el slagroom stijf en spatel daar 2 el mascarpone doorheen.
  2. Spoel een koffieglas om met heet water, droog het af en giet er 3 el Licor 43 en 1 kop sterke koffie in. Schep het slagroom- mascarponemengsel erop.
  3. Bestrooi met kruimels van 2 witte meringues en geraspte melkchocolade. 

Bereiding Hot Wine 43 (voor 2 personen)

  1. Verwarm 0,5 l rode wijn in een pannetje (geen aluminium). Snijd 1 kleine sinaasappel doormidden, steek in elke helft 1 kruidnagel en leg de halve sinaasappels in de wijn. Doe er 1 kaneelstokje en 50 g suiker bij.
  2. Verwarm 15 minuten – niet laten koken – haal de sinaasappel en specerijen eruit en giet er een scheut Licor 43 bij. 
(48 stemmen)
12.19
Afterdinner
Fles

26 Reviews

(269 stemmen)
19.39
Afterdinner
Fles

6 Reviews

(46 stemmen)
25.99
Afterdinner
Fles