Mix& met Glen Talloch Scotch Whisky Gold

inspiration-image

Recept

Het landschap waar deze Schotse whisky vandaan komt is ruig en woest. Dat staat in contrast met de heerlijk milde en zachte smaak van deze 12 jaar oude whisky. Hij heeft een gouden gloed en smaakt naar vanille en specerijen. Door z’n zachte en milde karakter leent deze whisky zich perfect voor cocktails.

Mix - 1 persoon

Bereiding Old fashioned

  1. Doe in een whiskytumbler zest van 1 sinaasappel (fijngeknepen),1 maraschino kers, 3 el suikersiroop, 2 druppels Angostura bitter en 4 ijsklontjes.
  2. Mix en schenk er 50 ml Glen Talloch Gold bij. Garneer met een citroenzest. 

Bereiding Blood and Sand

  1. Mix in een cocktailshaker ijs met 25 ml Glen Talloch Gold, 25 ml rode vermout, 25 ml kersenlikeur en 25 ml sinaasappelsap.
  2. Shake goed en schenk, zonder ijs, in een gekoelde champagnecoupe. Garneer met munt.

Bereiding Fig sour

  1. Knijp een ½ verse vijg boven een cocktailshaker uit en schenk er 10 ml tijmsiroop*, 40 ml  Glen Talloch Gold, 10 ml Cointreau, 10 ml limoensap bij en wat blokjes ijs.
  2. Shake en schenk uit door een zeef in een laag breed glas. Leg een ½ verse vijg in het glas met de snijkant naar boven en garneer met een takje tijm.

Deze recepten komen uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.