Daan (Mister Kitchen) mixt: Sweety Dog

Recept

Een cocktailklassieker is de Salty Dog in een zoet jasje.

Daan is de creatieve partner van Mister Kitchen. Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die culinaire reportages maken over eten (o.a. voor foodmagazine delicious.) en Het Weekend van de Rollende Keukens organiseren. Daarnaast creëren zij unieke voedingsproducten die nog niet bestaan of die volgens hun beter kunnen worden gemaakt. Zo hebben zij hun eigen lijn Butch&Dutch braadworsten bij Albert Heijn en Rabarcello, een ‘Dutch Spirit’ van verse rabarber. Speciaal voor Gall & Gall heeft Daan 3 mixen gemaakt. Meer informatie over de heren en hun producten vind je op misterkitchen.nl en op rabarcello.com.

Foto: Ernie Enkelaar

Sweety Dog

Een cocktailklassieker is de Salty Dog waarin het bitterfrisse huwelijk tussen gin en grapefruit bezegelt wordt met een randje zout. Ik vind zout net te heftig en heb de tumbler daarom in lichtbruine suiker gedoopt. Dat kan hij prima hebben zolang je vers, en dus niet gezoet, grapefruit sap gebruikt!


Ingrediënten

  • 1 ½ deel Sipsmith London Dry Gin
  • 2 delen vers (rood) grapefruitsap
  • lichtbruine suiker
  • ijs

Bereiding

  1. Pers het grapefruitsap
  2. Vul een mixbeker met ijs
  3. Bevochtig de rand van de tumbler met wat grapefruitsap
  4. Draai de rand van het glas door een laagje suiker
  5. Voeg het sap en de gin bij het ijs en shake goed
  6. Giet de mix door een zeefje voorzichtig in de tumbler

Bekijk ook Daan's Ruby G&T en Rumbana.

Meer weten over gin & tonic? Vind recepten, inspiratie en de lekkerste gins: alles over gin-tonic!