Daan (Mister Kitchen) mixt: Ruby G&T

Recept

Uiteraard ook een cocktail met onze eigen Rabarcello.

Daan is de creatieve partner van Mister Kitchen. Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die culinaire reportages maken over eten (o.a. voor foodmagazine delicious.) en Het Weekend van de Rollende Keukens organiseren. Daarnaast creëren zij unieke voedingsproducten die nog niet bestaan of die volgens hun beter kunnen worden gemaakt. Zo hebben zij hun eigen lijn Butch&Dutch braadworsten bij Albert Heijn en Rabarcello, een ‘Dutch Spirit’ van verse rabarber. Speciaal voor Gall & Gall heeft Daan 3 mixen gemaakt. Meer informatie over de heren en hun producten vind je op misterkitchen.nl en op rabarcello.com.

Foto: Ernie Enkelaar

Ruby G&T

Uiteraard moest ik ook een cocktail maken met onze eigen Rabarcello. Deze Dutch Spirit van verse rabarber heeft een mooie balans van zoet-zuur-bitter die een strakke gin & tonic een extra kick geeft. Daarnaast is de roze waas die in het (grote!) glas hangt ook onderscheidend. Een mooi alternatief voor een klassiek aperitief!

Ingrediënten

  • 1 deel Sipsmith London Dry Gin 
  • 1 deel Rabarcello
  • 1 flesje (200 ml) Fever Tree Indian Tonic Water
  • citroenschil
  • ijs

Bereiding

  1. Doe lekker veel ijs in een groot glas
  2. Snij met een dunschiller een lange sliert citroenschil
  3. Giet de gin en Rabarcello over het ijs
  4. Top af met de tonic en garneer met de citroenschil

Bekijk ook Daan's Sweety Dog en Rumbana.

Meer weten over gin & tonic? Vind recepten, inspiratie en de lekkerste gins: alles over gin-tonic!

2 Reviews

(85 stemmen)
1.25

2 Reviews

(7 stemmen)
Rabarcello 50CL