Daan (Mister Kitchen) mixt: Rumbana

Recept

De Piña Colada met heerlijk verse ananas.

Daan is de creatieve partner van Mister Kitchen. Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die culinaire reportages maken over eten (o.a. voor foodmagazine delicious.) en Het Weekend van de Rollende Keukens organiseren. Daarnaast creëren zij unieke voedingsproducten die nog niet bestaan of die volgens hun beter kunnen worden gemaakt. Zo hebben zij hun eigen lijn Butch&Dutch braadworsten bij Albert Heijn en Rabarcello, een ‘Dutch Spirit’ van verse rabarber. Speciaal voor Gall & Gall heeft Daan 3 mixen gemaakt. Meer informatie over de heren en hun producten vind je op misterkitchen.nl en op rabarcello.com.

Foto: Ernie Enkelaar

Rumbana

Hoewel de Piña Colada een oubollig en overmatig zoet imago heeft, is het een heel ander verhaal wanneer je verse ananas gebruikt. In deze variatie zorgen ook de zachte kwaliteitsrum en de ginger ale voor het verschil. Het schuimende eiwit en het (eventuele) accent van kokos brengen de tropen in je huiskamer.

Ingrediënten

  • 1 deel Diplomático Blanco Reserve Rum
  • 1 deel gepureerde ananas
  • 1 deel Fever Tree Ginger Ale
  • 1 eiwit
  • ijs
  • 1 scheutje kokosroom (eventueel)

Bereiding

  1. Pureer verse ananas
  2. Vul een mixbeker met ijs en doe hier de rum, ananaspuree het eiwit en eventueel een scheutje kokosroom bij
  3. Shake goed totdat de mix flink schuimt
  4. Giet een hoog glas halfvol en top af met ginger ale

Bekijk ook Daan's Ruby G&T en de Sweety Dog.

2 Reviews

(23 stemmen)
29.99
14.99

2 Reviews

(27 stemmen)
1.25