Tess mixt: Rosemary Rum Collins

Recept

Een heerlijke variatie op de klassieke Tom Collins, een cocktail gemaakt met gin.

Rosemary Rum Collins

Deze heerlijke cocktail is een variatie op de klassieke Tom Collins, een cocktail gemaakt met gin. Door te kiezen voor een donkere rum krijgt deze cocktail meteen iets meer complexiteit. Wil je hem wat meer zomers maken, dan kan je hem iets lichter houden door te kiezen voor een witte rum. Verder zou je de avond van tevoren wat takjes rozemarijn in de Monin suikersiroop kunnen stoppen. Laat de fles een nachtje in de koelkast staan voordat je de takjes er weer uit haalt. De suikersiroop smaakt nu licht naar rozemarijn. Hierdoor proef je hem net iets meer terug in de cocktail dan wanneer je alleen een takje rozemarijn als garnering gebruikt.

Ingrediënten

Om het af te maken

  • 2 schijfjes citroen
  • 1 takje verse rozemarijn

Bereiding

  1. ‘Build’ de cocktail in een longdrink glas over ijsblokjes. Dit betekent dat je het drankje direct in het glas klaarmaakt door alle ingrediënten stuk voor stuk toe te voegen.
  2. Roer het drankje na het toevoegen van de rum, het verse citroensap en de suikersiroop goed door, zodat de smaken zich mengen.
  3. Voeg de soda water toe en roer de cocktail nog een keer door.
  4. Druppel als laatste de Angostura bitters bovenop het drankje zodat je de kruidigheid ervan bij het drinken meteen ruikt. En het ziet er nog mooi uit ook!
  5. Garneer de cocktail als laatste met een takje rozemarijn en twee schijfjes citroen.

Gemixt door Tess

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina

(12 stemmen)
Bacardi 8 Ãnos 70CL