Daiquiri

De Daiquiri is een klassieker in zijn soort. Maar waar deze rumcocktail nu een stijlvolle en elegante keuze is, was het vroeger een drankje voor bonkige zeemannen. Britse zeelui maakten de voorloper van deze Caraïbische cocktail van hun rantsoen, wat bestond uit rum, water, limoen en suiker. Een Daiquiri maken is dan ook niet zo ingewikkeld. De kunst zit hem in het afstemmen van deze cocktail op je persoonlijke voorkeuren.

Ingrediënten daiquiri

  • 50 ml Rum (bijvoorbeeld Bacardi)
  • 25 ml limoensap
  • 2 schepjes suiker

Mixen maar!

Voeg 25 ml limoensap en 2 schepjes suiker samen in een shaker. Voeg vervolgens 50 ml Bacardi rum en ijsblokjes toe. Shake je drankje ijskoud en schenk uit.

Daiquiri

Variaties op de daiquiri

Is de daiquiri een favouriet van je? Dan zijn de onderstaande recpeten ook wat voor je! 

  • De Hemingway daiquiri: Met veel ijs en limoen en grapefruit
  • Floridita daiquiri: Het traditionele recept maar dat met een extra schuit Luxardo Maraschino likeur.
  • En natuurlijk de frozen daiquiri. Heel simpel. Voeg wat crushed ice toe aan bovenstaande recept. Proost!
Daiquiri

De geschiedenis: van zeemansdrank naar chique klassieker

De naam Daiquiri komt van een ijzermijn in de buurt van Santiago op Cuba. De cocktail zou omstreeks 1900 in de buurt van deze mijn zijn uitgevonden door een groep Amerikaanse mijningenieurs. In een bar genaamd Venus in Santiago. 

Onder de aanwezigen was Jennings Cox, algemeen directeur van de Spanish American Iron Co. Het gerucht gaat dat Cox de cocktail uitvond toen hij zonder gin kwam te zitten terwijl hij Amerikaanse gasten ontving, maar het echte verhaal is dat de Daiquiri het gevolg was van de overvloedige aanwezigheid van suiker en limoen. 

De Daiquiri heeft al vele gedaantes gekend. Oorspronkelijk zat hij in een longdrink, later werd hij geserveerd in een fluitglas met geschaafd ijs.

Thuis mixen

Met deze dranken

1 Review

(153 stemmen)
23.99
17.99

4 Reviews

(124 stemmen)
17.99

12 Reviews

(68 stemmen)
16.99
14.99