Tess mixt: Hooghoudt Triple Daisy

inspiration-image

Recept

De zure rode besjes vormen een mooi contrast met de licht zoete cocktail. Het is dan ook erg lekker om deze op te eten tijdens het drinken van de cocktail.

Ingrediënten

  • 45 ml Hooghoudt Premium Jenever
  • 30 ml Cointreau
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml Monin Suikersiroop
  • 15 ml Spa Rood
  • 1 klein trosjes rode besjes

Bereiding

  1. Voeg alle ingediënten samen in een met ijs gevulde cocktailshaker, behalve de spa rood en de besjes.
  2. Shake hard en schenk de cocktail vervolgens uit in een martini glas.
  3. Voeg spa rood toe en roer de cocktail nog een keertje door.
  4. Garneer de cocktail als laatste met een klein trosje rode bosjes.

Tip van Tess

Wanneer je koolzuurhoudende dranken in een cocktailshaker stopt en ze mee-shaked met de rest van de ingrediënten, dan bouwt de druk binnenin de cocktailshaker op. Het gevaar is dan groot dat de cocktailshaker los raakt en je helemaal onder de drank komt te zitten. Ingrediënten met koolzuur worden hierdoor vaak pas na het shaken van het drankje toegevoegd. Dit toevoegen van bijvoorbeeld Spa Rood, na het uitschenken van de cocktail heet ‘aftoppen’. 

Gemixt door Tess

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina

2 Reviews

(35 stemmen)
4.49

3 Reviews

(65 stemmen)
18.99
14.99

3 Reviews

(46 stemmen)
21.69
14.99