Bar Drake Manhattan van Ingmar

inspiration-image

Recept

De klassieke ‘signature cocktail’ van het Sir Francis Drake Hotel in San Francisco.

Woodford Reserve bourbon en Fonseca Bin 27 Ruby Port vormen samen een gelukkig huwelijk, maar door de toevoeging van ahornsiroop wordt deze cocktail echt een sprookje. Diep, noterig, fruitig, zoet en zacht met een stoer randje. Een sterke, verwarmende cocktail om te nippen. Nippen ja, want het is sterk spul.

Ingrediënten:

  • 65 ml Woodford Reserve
  • 30 ml Fonseca Bin 27 Ruby Port
  • 5 ml   ahornsiroop
  • 1 scheut Angostura bitters

Bereiding:

  1. Schenk alle ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs.
  2. Roer zo’n 10 tellen tot het geheel ijskoud is.
  3. Schenk uit en zeef in een voorgekoeld coupeglas.
  4. Garneer met 3 cocktailkersen op een prikker.

GEmixt DOOR INGMAR

Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is.  Sinds 2007 een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène. Lees meer over Ingmar en al zijn verhalen en mixen op zijn profielpagina

1 Review

(10 stemmen)
Dr. Siegert Angostura Bitter 10CL

1 Review

(23 stemmen)
16.99

2 Reviews

(56 stemmen)
38.79

KAART HOUDERS


34.91