Bermuda Tea Grog door Ingmar

inspiration-image

Recept

Het uitgangspunt van deze cocktail is een klassieke grog.

De ‘rum of choice’ is Gosling’s Black Seal, een pittige donkere rum uit Bermuda. Ahornsiroop en deze rum gaan hand in hand, vers limoensap zorgt voor een exotisch zuurtje. In plaats van heet water heb ik gekozen voor earl grey-thee, wat zorgt voor het aromatische van zwarte thee en bergamot. Kaneel, steranijs en een sinaasappelschijf maken de Grog extra kruidig. Verkouden zijn was nog nooit zo lekker!

Ingrediënten:

  • 45 ml Gosling’s Black Seal rum
  • 90 ml Dilmah Elegant Earl Grey-thee
  • 15 ml vers limoensap
  • 7 ml ahornsiroop

Bereiding:

  1. Schenk alle ingrediënten in een toddy-glas.
  2. Top met de thee en roer.
  3. Garneer met een kaneelstokje, een sinaasappelschijf en steranijs.

GEMIXT DOOR INGMAR

Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is.  Sinds 2007 een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène. Lees meer over Ingmar en al zijn verhalen en mixen op zijn profielpagina

2 Reviews

(19 stemmen)
23.99