Robby's Punch door Tess

inspiration-image

Recept

Ingrediënten:

  • 270 ml Bobby’s gin 
  • 270 mlzwarte thee
  • 120 ml vers citroensap 
  • 90 ml Cointreau 
  • 60 ml honing 

Garnish:

  • 6 kaneelstokjes
  • 6 steranijs
  • 36 kruidnagel
  • 6 sinaasappelschijfjes

Bereiding:

  1. Laat de thee ongeveer 4 minuten trekken en laat een beetje afkoelen.
  2. Vul een punchbowl of karaf met de thee en voeg de honing toe. Roer even door totdat de honing is opgelost.
  3. Voeg de gin, Cointreau en het citroensap toe en roer weer even door, zodat alle ingrediënten goed mengen.
  4. Prik 6 kruidnagels in de rand van elk sinaasappelschijfje en garneer de punch met de kruidnagel-sinaasappelschijfjes, de steranijs en de kaneelstokjes.
  5. Laat de punch vervolgens goed koud worden in de koelkast.

Tips van Tess

  • Op het laatst, vlak voordat je de punch opdient, kan je een groot blok ijs in de punchbowl leggen. Een andere optie is om ijsblokjes in de zes glazen te doen. Maar let op dat de punch niet te erg verwatert.
  • Als variant zou je bij deze punch ook een paar scheutjes Angostura bitters kunnen toevoegen.

Gemixt door Tess

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina

 

3 Reviews

(47 stemmen)
21.69

7 Reviews

(146 stemmen)
20.99

10 Reviews

(206 stemmen)
21.99