Recepten en Inspiratie Negroni

Moeilijk willen we hem nou ook weer niet noemen, maar wie de Negroni wil toelaten moet wel een beetje moeite doen. Zijn bitterheid kan in eerste instantie afschrikken maar is uiteindelijk waar je voor zwicht. Of voor de buitenkant, want geserveerd in een een old fashioned glas zit het met de looks van de Negroni ook wel goed. En deze 3-in-1 cocktail bereiden, is dan wél weer heel eenvoudig.

Negroni recept

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschijfje

Hoe maak je de perfecte Negroni

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokjes. 
  2. Voeg 30 ml Gin, Martini Rosso en Campari toe. 
  3. Roer dit gedurende 20 seconden rustig door en garneer met een dungesneden schilletje sinaasappel.

Negroni

Meer proberen?

Ben je Negroni fan maar wil je net even wat anders proberen? Hieronder drie alternatieve op de Negroni:

  1. Dutch Count Negroni: Met een extra shot Hollandse Jenever. 
  2. Negroni Spumante: Sparkeling door de toevoeging van Prosecco. 
  3. Negroni Sbagliato cocktail: Perfect voor in een coup glas. Campari (in plaats van Gin), Vermouth en Prosecco. 

De geschiedenis: Americano werd Negroni

Martini Rosso, Bitter en gin gingen in 1919 voor het eerst samen het glas in. In Florence, Italië. Graaf Camillo Negroni wilde wel eens wat sterkers dan zijn favoriete cocktail, de Americano. Dus werd de soda vervangen door gin en het citroentje door een sinaasappelschijfje. Want het moest wel duidelijk zijn dat het hier om een andere cocktail ging. Zijn drang naar iets sterkers heeft de heer Negroni geen windeieren gelegd. De cocktail werd een succes en datzelfde jaar nog richtte de familie Negroni de Negroni Distillerie op in Treviso, waar ze een kant-en-klare versie van de Negroni produceerden.

Ingmar

GEMIXT DOOR INGMAR

Ingmar schrijft als freelance journalist over alles wat vloeibaar is.  Sinds 2007 een vaste waarde in de (inter) nationale bar- en cocktail scène. Lees meer over Ingmar en al zijn verhalen en mixen op zijn profielpagina.

Ga aan de slag!

Nu weet je precies hoe je zelf een Negroni zelf kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie. 

Wil je nu eens wat anders dan de Negroni? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonic,  Bloody MaryCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!