Margarita Sour

Ingredienten

  • 60 ml tequila, liefst Arette Blanco of Don Julio Reposado
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml vers limoensap
  • 10 ml agavesiroop
  • 1 eiwit
  • 1 dash sinaasappelbitters
  • 1 sinaasappelzest
  • 1 randje zeezout

margarita sour

BEREIDING

  1. Make de rand van een copa glas nat en bedek met wat zeezout.
  2. Shake alle ingrediënten eerst zonder ijs, zodat het eiwit voor een mooi schuim zorgt.
  3. Shake nog een keer, maar dit keer met de cocktailshaker vol ijsblokjes.
  4. Strain* in het met ijsblokjes gevulde copa glas en garneer met de sinaasappelzest.

*Strain = schenk je drank vanuit de mengber in je cocktailglas terwijl de drank gezeefd wordt door een strainer.

Top 3: Sour variaties

Is de Margarita Sour helemaal jouw cocktail? Probeer dan ook eens een van de onderstaande variaties!

gemixt door tess

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

Tess klein

Ga aan de slag!

Nu weet je precies hoe je zelf een Margarita Sour maakt en heb je leuke tips voor meer inspiratie en variatie.

Wil je nu eens wat anders dan de Margarita Sour? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!

ingredienten

Voor in je Margarita Sour

2 Reviews

(44 stemmen)
29.99

2 Reviews

(65 stemmen)
21.99