Recept
Bombay Sapphire East-Tonic
Bombay Sapphire East, de grote broer van de klassieke Bombay Sapphire. Thaise citroengras en Vietnamese zwarte peperkorrels zijn de kenmerkende smaakmakers. Voeg er tonic aan toe en je hebt een heerlijk, verfrissende mix! Wij vertellen je hoe je in een handomdraai een Bombay Sapphire East-Tonic maakt en hoe je kan varieren met garneren.
GARNERING
De Bombay Sapphire East leent zich heel goed voor het combineren van verschillende kruiden. De gin bestaat uit 12 bijzondere specerijen. Door het toevoegen van een specifiek kruid dat voorkomt in de gin, breng je de smaak van dit kruid extra naar voren. Je kunt dus velen kanten op! Probeer eens de volgende variaties:
Verschillende opties
- Citroengras & chili peper
- Kaffer limoenbladeren & vers gemalen zwarte peper
- Limoenpartje
- Citroengras & vers gemalen zwarte peper
INGREDIËNTEN
Als voorbeeld de Bombay Sapphire East-Tonic met citroengras en chili peper.
- 35 ml Bombay Sapphire East gin
- 100 ml Fever-Tree tonic
- Citroengras & chili peper
ZO MAAK JE HEM!
- Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg 35 ml Bombay Sapphire East gin en 100 ml Fever-Tree Tonic toe.
- Garneer met een stengel citroengras en een halve chili peper.
GEMIXT DOOR ALBERT
De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Inmiddels is Albert een ervaren cocktail shaker en maakt hij de lekkerste variaties!