Cuba Libre: op Cuba!

inspiration-image

Recept

Zet een Cuba Libre niet weg als een baco want je krijgt het met de Cubanen aan de stok. En anders wel met het nageslacht van de Amerikaanse soldaten die deze mix in 1900 bestelden; op de bevrijding van Cuba. De limoen doet het hem. En niet één partje, nee: voor de perfecte Cuba Libre neme men twee stukjes limoen.

Cuba Libre: de geschiedenis
Volgens de legende hebben we de Cuba Libre te danken aan de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Een kapitein zou deze mix van cola, rum en limoen hebben besteld in een kroeg in Havana, de hoofdstad van Cuba. De aanwezige soldaten volgden zijn voorbeeld en de cocktail viel in de smaak. Tijdens het proosten riepen de mannen voluit ‘Cuba Libre’ en zo was de naam geboren. Vanaf dat moment werd de instant populaire drank ter ere van de Amerikaanse bevrijding van Cuba geschonken. Voor een echte Cuba Libre meng je dan ook Amerikaanse cola met Cubaanse rum.

Dit heb je nodig:

  • 50 ml BACARDÍ Carta Oro (gold) rum 
  • 100 ml koude cola 
  • 2 partjes limoen
  • ijsklontjes

Zo ga je te werk:

  1. Vul een glas met ijs.
  2. Knijp de limoen uit boven het glas.
  3. Voeg een deel (50 ml) Carta Oro (Gold) rum toe.
  4. Vul het glas verder met twee delen (100 ml) ijskoude cola, roer een rondje en serveer.

Tip: zorg dat je flink wat ijsblokjes op voorraad hebt. Een Cuba Libre gedijt het beste in veel ijs (net als andere cocktails trouwens).

2 Reviews

(122 stemmen)
19.49