Gin & Tonic Twist: met framboos en basilicum

inspiration-image

Recept

Verandering van spice doet drinken. Maak je Gin & Tonic daarom een keer met basilicum en framboos. Een kleine twist met grote gevolgen. Het kruid en het fruit zien er niet alleen goed uit in het glas, maar geven ook binnen no-time hun smaak af. Terwijl de Bombay Sapphire fier overeind blijft staan.

Gin & Tonic: de geschiedenis

De combinatie van gin en tonic stamt al uit 1638, toen een medicijnman in Peru een Spaanse gravin genas van malaria. Hij deed dat met wat we tegenwoordig tonic noemen, een mengsel van malariaremmer kinine, water, suiker en fruitextracten. Engelse soldaten ontdekten dat het nogal bittere kininewater een stuk aangenamer smaakte met een scheut gin erbij. Vanaf toen was Gin & Tonic niet meer weg te denken van hun menu. En met een beetje limoensap erbij kwamen de mannen nog aan hun vitamine C ook! Het is pas sinds enkele jaren dat we ook andere vruchten en (verse) kruiden aan onze G&T’s toevoegen.

Dit heb je nodig:

  • 50 ml Bombay Sapphire Gin 
  • 100 ml Elderflower tonic 
  • ijsblokjes
  • 3 frambozen
  • 2-3 basilicum blaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Vul een groot ballonglas met ijs.
  2. Doe er 50 ml Bombay Sapphire Gin bij en vul aan met Elderflower tonic (of Lavander/Orange Blossom).
  3. Garneer met 3 verse frambozen en de basilicumblaadjes.

Tip: als je ijsblokjes gaat maken, vries dan een framboos mee. Ziet er heel goed uit in het glas.

1 Review

(32 stemmen)
1.25
Fris
tijdelijk uitverkocht

10 Reviews

(192 stemmen)
21.49
Gin
Fles