Whisky & Ginger Ale halen het beste in elkaar naar boven

inspiration-image

Recept

Ok, met de populariteit van Gin & Tonic kan Whisky & Ginger Ale zich nog niet meten, maar feit is dat deze zogenaamde Highball mix al een tijdje aan een opmars bezig is. De ginger ale en de limoen schudden de whisky goed wakker maar maken hem tegelijkertijd zachter. Een reden dat, zo in de mix met ginger ale, ook vrouwen whisky wat vaker zien staan.

Whisky & Ginger Ale: de geschiedenis

John Dewar was een van de eerste Schotten die whisky blendde. En de eerste die het goed deed. De blended Scotch whisky van Dewar’s viel meer dan 500 keer in de prijzen bij internationale competities. Onder leiding van zijn zoons John A. en Tommy groeide Dewar’s in 1896 uit tot wereldmarktleider. Tommy werd in die tijd ook beroemd met zijn reisdagboek Ramble Round the Globe, waarin hij over zijn reizen schreef en tegelijkertijd reclame maakte voor Dewar’s. Hij was waarschijnlijk de eerste storyteller ooit. De 12 jaar oude Dewar’s werd gemaakt door de zesde meesterblender Tom Aitken. Het mengen van deze licht rokerige whisky met ginger ale is een relatief nieuw fenomeen.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

1. Vul een longdrink met ijsklontjes.
2. Doe er de Dewar’s 12 jaar oude whisky bij.
3. Voeg ginger ale toe.
4. Knijp wat sap uit de limoen in het glas en gooi dit partje er vervolgens bij.

Tip: probeer ook eens de 18 Years en de White Label whisky van Dewar’s. 

2 Reviews

(27 stemmen)
1.25

3 Reviews

(25 stemmen)
24.99