Negroni, geef het even de tijd

inspiration-image

Recept

Moeilijk willen we hem nou ook weer niet noemen, maar wie de Negroni wil toelaten moet wel een beetje moeite doen. Zijn bitterheid kan in eerste instantie afschrikken maar is uiteindelijk waar je voor zwicht. Of voor de buitenkant, want geserveerd in een een old fashioned glas zit het met de looks van de Negroni ook wel goed. En deze 3-in-1 cocktail bereiden, is dan wél weer heel eenvoudig.

Negroni: de geschiedenis

Martini Rosso, Bitter en gin gingen in 1919 voor het eerst samen het glas in. In Florence, Italië. Graaf Camillo Negroni wilde wel eens wat sterkers dan zijn favoriete cocktail, de Americano. Dus werd de soda vervangen door gin en het citroentje door een sinaasappelschijfje. Want het moest wel duidelijk zijn dat het hier om een andere cocktail ging. Zijn drang naar iets sterkers heeft de heer Negroni geen windeieren gelegd. De cocktail werd een succes en datzelfde jaar nog richtte de familie Negroni de Negroni Distillerie op in Treviso, waar ze een kant-en-klare versie van de Negroni produceerden.

Dit heb je nodig:

25 ml Martini Rosso
25 ml Martini Bitter
25 ml Bombay Sapphire Gin
sinaasappelschijfje
ijsblokjes

Zo ga je te werk:

1. Doe drie gelijke delen (25 ml) MARTINI Rosso, MARTINI Bitter en gin in een ouderwets whiskyglas.
2. Doe er wat ijs bij.
3. Knijp het sap uit het sinaasappelschijfje en gooi het dan in het glas.

Tip: maak je Negroni ook eens met Martini Riserva Speciale.

1 Review

(50 stemmen)
6.99
Vermout
Fles

1 Review

(22 stemmen)
6.99
Vermout
Fles

10 Reviews

(192 stemmen)
21.49
Gin
Fles