De populairste jongen van de klas: Mojito

inspiration-image

Recept

De Mojito: hij ziet er goed uit, is fris en nog eenvoudig om te maken ook. En waarschijnlijk daarom de populairste cocktail ter wereld. Maar hoewel makkelijk om te maken, zijn er ook een paar dingen die je beter niet kunt doen. Als een gek de munt en de limoenen gaan stampen bijvoorbeeld. Wordt ‘ie bitter van. Verder is de Mojito naast populair, ook gewoon een heel vriendelijke cocktail.

Mojito: de geschiedenis

Zoals de meeste cocktails met rum, komt ook de Mojito van Cuba. En net als veel andere cocktails, was ook de Mojito ooit bedoeld als medicijn. Het moest koorts en scheurbuik tegengaan bij zeelieden en de slaven op de suikerrietplantages. Het ontstaan van de Mojito is ook een logisch gevolg van de slechte kwaliteit rum waar ze het in die tijd mee moesten stellen. Suiker, limoen en munt waren altijd voorhanden en maakten dat de rum een stuk beter te drinken was. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werden Mojito’s snel populairder. Groot fan van de Mojito was schrijver Ernest Hemingway. Hij dronk zijn eerste Mojito bij zijn favoriete bar in Havana, de stad waar hij een tijdlang verbleef.

Dit heb je nodig

  • 50 ml BACARDÍ Carta Blanca rum
  • 4 stukjes limoen
  • 12 verse muntblaadjes
  • 2 flinke theelepels basterdsuiker
  • 15 ml sodawater/spuitwater
  • takje verse munt om te garneren
  • crushed ice

Zo ga je te werk

1. Doe de limoen en de suiker in een glas en druk aan met een stamper. Rustig en niet te lang.
2. Klap de muntblaadjes een keer flink tussen je handen en doe ze dan in het glas.
3. Voeg nu 50 ml BACARDÍ Carta Blanca rum toe en top af met het gecrushte ijs.
4. Voeg tot slot het sodawater toe en een takje munt voor de looks.

Tip: vermenigvuldig de ingrediënten met 4 om een hele pitcher te maken.

5 Reviews

(86 stemmen)
17.99