Gin & Tonic Twist: Cardamom Delight

inspiration-image

Recept

Het lijkt misschien of ze tegenwoordig alles maar in die Gin & Tonics doen. Neem van ons aan dat er wel degelijk hard wordt nagedacht over de combinaties in het glas. De Cardamom Delight bijvoorbeeld, die is geïnspireerd op Turkish Delight. Deze Turkse lekkernij is er in vele smaken, maar een kenner hoeft de variant met kardemon en rozenwater maar te ruiken en weet: deze smaakcombinatie gaat voor iets moois zorgen als het in aanraking komt met gin en tonic.

Gin & Tonic: de geschiedenis

De combinatie van gin en tonic stamt al uit 1638, toen een medicijnman in Peru een Spaanse gravin genas van malaria. Hij deed dat met wat we tegenwoordig tonic noemen, een mengsel van malariaremmer kinine, water, suiker en fruitextracten. Engelse soldaten ontdekten dat het nogal bittere kininewater een stuk aangenamer smaakte met een scheut gin erbij. Vanaf toen was Gin & Tonic niet meer weg te denken van hun menu. En met een beetje limoensap erbij, kwamen de mannen nog aan hun vitamine C ook! De afgelopen jaren zijn we onze G&T’s gaan pimpen met verse kruiden, komkommer en vers fruit.

Dit heb je nodig

50 ml Bombay Sapphire Gin
2 scheutjes rozenwater
1 partje limoen
1 partje grapefruit
3 kardemonzaden
100 ml tonic
ijsblokjes

Zo ga je te werk

1. Vul een ballonglas met ijs.
2. Doe er 50 ml Bombay Sapphire Gin en twee scheutjes rozenwater bij
3. Knijp de limoen en grapefruit uit boven het glas en gooi de partjes er daarna in.
4. Giet de tonic erbij.
5. Kneus de kardemon en doe in het glas.

Tip: er zijn nog veel meer variaties op de klassieke Gin & Tonic. Probeer ze eens.

10 Reviews

(192 stemmen)
21.49
Gin
Fles