De Gimlet: zo old-fashioned dat het hip is

inspiration-image

Recept

De Gimlet is de elegante opa onder de cocktails. Ouderwets maar verfijnd. Van starheid geen sprake bij deze oude heer, de perfecte Gimlet is een soepele combinatie van zoet en zuur die gevaarlijk makkelijk wegdrinkt. Je doet deze cocktail eer aan als je hem in een couplette serveert. Zo’n wijnglas dat voor wijn eigenlijk helemaal niet geschikt is, maar voor de Gimlet des te meer.

Gimlet: de geschiedenis

Voor de oorsprong van de Gimlet gaan we terug naar de tijd waarin de Britse marinevloten de oceanen bevoeren. Het verhaal gaat dat de officieren hun rantsoenen gin mengden met limoensap om zo schurft tegen te gaan. Maar het kan niet anders dan dat ze het ook voor hun plezier dronken. We raden je in ieder geval aan dat nu wel te doen. Je hebt al een Gimlet door simpelweg gin met limoenlikeur te mengen.

Dit heb je nodig

Zo ga je te werk

1. Vul een cocktailglas met ijs en voeg 50 ml Star of Bombay en 25 ml limoenlikeur toe.
2. Roer dit tot het glas lekker koud wordt en de dranken goed gemengd zijn.
3. Giet in een couplette en garneer met limoenrasp.

Tip: voor de betere Gimlet maak je je eigen limoenlikeur. Echt niet ingewikkeld en je kunt het maanden bewaren.

2 Reviews

(36 stemmen)
39.99