Recepten & Inspiratie Mimosa

De Mimosa cocktail is de ultieme brunchcocktail. Maar ook makkelijk voor een ontbijt op bed, bijvoorbeeld met vader of moederdag. Of wat dacht je van een mimosa bij de paasbrunch? Lekker fris met sinaasappel en champagne. Misschien wel de makkelijkste cocktail om zelf te maken en valt bij iedereen in de smaak. Hier lees je hoe je hem maakt!

Mimosa

Mimosa recept

Eigenlijk dus super simpel. Je hebt nodig een sinaasappelsap, versgeperst is een aanrader, en een fles champagne, cava of prosecco. Wil je het verschil tussen de drie weten? Lees dan het artikel over de verschillende soorten

De verdeling van de sinaasappelsap en de champagne is half om half. Niks moeilijks aan dus. Wel even serveren in een mooi glas, partje sinaasappel erbij en klaar!

Mimosa Inspiratie: met Cointreau

Wil je de mimosa net wat anders maken? Voeg dan een scheut cointreau toe. Zo wordt de sinaasappel smaak versterkt en krijgt de mimosa net wat meer bite. 

  • 60 ml mousserende wijn (Champagne, cava of prosecco)
  • 60 ml vers sinaasappelsap
  • 5 ml Cointreau

BEREIDING

  1. Vul een champagneglas met sinaasappelsap en Cointreau.
  2. Schenk de mousserende wijn er voorzichtig bovenop en roer. 
  3. Garneer met een schijfje sinaasappelzest.

Mimosa

Virgin Mimosa maken?

Gebruik dan een alcholvrije mousserende drank, zoals  Champomy. En vervang de Cointreau door een klein scheutje rode limonade.

Mimosa brunch recepten

Mimosa’s kunnen je brunch of je ontbijt dus helemaal opleuken. Maar vergeet ook Moederdag en Vaderdag niet. Wat is nou leuker dan wakker worden met een speciaal ontbijtje op bed. Wil je het helemaal bijzonder maken? Wat dacht je van een lekker recept erbij. Bijvoorbeeld hartige mini scones. Wij hebben alvast de drie toppers voor je uitgezocht. Gegarandeerd succes.

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

Tess klein

Lekker voor in je

Mimosa

8 Reviews

(144 stemmen)
9.49

3 Reviews

(62 stemmen)
21.99
(86 stemmen)
19.79