Skip to main content

Maandmenu


Oktober

Maandmenu
Maandmenu

Oktober is begonnen en dat betekent: herfst! Tijd om weer lekker lang binnen met vrienden te tafelen. Wij hebben een heerlijk weekendmenu voor je samengested om de herfst te vieren. Het enige dat jij nog hoeft te doen zijn de boodschappen. PS. De wijn kun je trouwens makkelijk via ons bestellen.

Voor

Een bordje met Vitello Tonato

Begin je menu vol smaak met Vitello 'tomato'. De gedroogde tomaten en kappertjes brengen de nazomer direct op je bord.

Wat drink je erbij? Lekker me een fruitige rode borrelwijn zoals de Planeta La Segreta Rosso

Hoofd

Een bordje met wildragout

In de herfst is het weer tijd voor wildklassiekers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige papardelle met wildragout?

Lekker met een volle intense rode wijn zoals de Frescobaldi Chianti Castiglioni.

Na

Een kaasplankje

Heerlijk herfstachtig natafelen doe je met kaas. Je kunt kiezen voor een lekker kaasplankje, of maak het speciaal met een gesmolten kaasje zoals een Saint Marcellin kaasje uit de oven.

Wijn erbij... Bij een stevig kaasje hoort een stevige rode wijn zoals een Merlot Of kies bijvoorbeeld Masi Costasera Amarone. Soepel, fruitig en vol smaak.

Lekker doordeweeks

Met deze recepten zet je makkelijk en in no-time het gezellige herfstgevoel op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige goulash met polentaballetjes? Of ga voor een stamppot met een twist van zoete aardappel met bladspinazie en roquefort. Nog meer inspiratie? Bij ons vind je meer dan 400 recepten voor de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten. Of zet de nazomer op tafel met het zonnige septembermenu.

Bon appetit en geniet van de herfst!