Skip to main content

Weekendmenu


Februari

Weekendmenu
Weekendmenu

Februari is de maand van de wintersport en de après ski. Heimwee naar de wintersport? Maak 1 van deze wintersport toppers en haal de wintersport in huis. Ps. Wij kunnen de wijnen gemakkelijk bij je bezorgen. Betekent voor jou geen gesleep met flessen en toch lekkere wijnen! Ook natuurlijk makkelijk als er wel een pak sneeuw buiten ligt.

KLASSIEKE KAASFONDUE

Een kaasfondue past bij elke speciale gelegenheid, maar is extra lekker tijdens de wintersport. Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Met geitenkaas of een Franse variant? De Zwitserse klassieker is nog steeds onze favoriet. Heerlijk met een sauvignon blanc. Zowel voor in als naast de kaasfondue. 

worstenbroodjes op een bord

Wie aan wintersport (en Duitsland) denkt, denkt aan curryworst. Dit is naast de bratwurst een van de meest gegeten worsten in Duitsland. Wij hebben een variant die perfect is voor de lunch: een broodje curryworst met een vleugje luxe. Wat dat vleugje luxe is? Een bedje van zuurkool. Heerlijk bij een zoete rode wijn

 

WIENER SCHNITZEL MET AARDAPPELSALADE

De trots van wintersport gebied Oostenrijk: de wiener schnitzel. De wintersport is niet compleet met een wiener schnitzel op het terras of in een berghut. Het ultieme gerecht voor op de berg, maar ook voor thuis. Heerlijk bij een andere Oostenrijkse topper: een grüner veltliner

FLAMMKUCHEN MET BEENHAM

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het gerecht is erg populair en heeft een vaste plek veroverd op de menukaart van veel wintersport bestemmingen. Dit gerecht kan ook prima als tussendoortje gegeten worden op de midwinterborrel. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met zoete uit, crème fraîche en gerookte spek. Onze versie met beenham en mascarpone is weer net even anders. Heerlijk met een volle chardonnay. 

Alamos Chardonnay 2021 75CL

CRÊPES MET ROOMIJS EN WHISKYKARAMELSAUS

Een makkelijk, maar heerlijk nagerecht. Crêpes zijn namelijk makkelijker om te maken dan je denkt. Bovendien is dit gerecht perfect voor een koude winter. Ondanks het ijs, zorgt de karamelsaus ervoor dat je lekker warm blijft. Gebruik voor de saus bijvoorbeeld Jack Daniels. Pas op! Flinterdun zijn ze en daarom te lekker om er maar één te nemen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een VIP membership / klantenkaart.