Tarte tartin van rode ui met magor

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 7 à 8 el magorkaas
  • 7 rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 3 sjalotten, in dunne ringen gesneden
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el gembersiroop/saus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 5 plakken bladerdeeg, vellen ontdooid
  • zout, versgemalen peper
  • extra: taartvorm (met rand van 2 cm)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taartvorm in met boter.
  2. Haal alvast de magor uit de koelkast.
  3. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin de rode ui en de sjalotten op een zacht vuurtje glazig. Voeg balsamicoazijn, de gembersiroop, suiker en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten op zacht vuur sudderen.
  4. Haal de steranijs eruit en verdeel het uimengsel over de taartbodem.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot één groot vel. Bedek het mengsel met het deeg en bak 15 minuten in de oven.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en snijd met een mes langs de rand om de taart los te krijgen. Leg een bord met de onderkant naar boven op de tarte tatin en keer samen met de taart om, zodat de uien nu aan de bovenkant te zien zijn. Verdeel de zacht geworden de magor over de taart.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

10 Reviews

(116 stemmen)
6.99

15 Reviews

(275 stemmen)
9.79

KAART HOUDERS


8.81