Klassieke kaasfondue

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, doorgesneden
  • 400 ml witte wijn
  • 400 g Emmentaler, geraspt
  • 400 g Gruyère, geraspt
  • 1 el maïzena
  • 2 el koude witte wijn
  • peper, versgemalen nootmuskaat
  • grof meergranenbrood
  • notenbrood
  • radijsjes
  • kerstomaatjes
  • voorgekookte krieltjes
  • appel, in stukjes
  • extra: kaasfonduepan 

Bereiding

  1. Wrijf de binnenkant van de kaasfonduepan (caquelon) in met een doorgesneden teentje knoflook. Giet er 400 ml witte wijn in en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg, onder voortdurend roeren, beetje bij beetje 400 g geraspte gruyère én 400 g geraspte emmentaler toe tot alle kaas is opgelost.
  2. Roer 1 el maïzena met 2 el koude, witte wijn tot een glad papje. Roer dit door het kaasmengsel als de kaas volledig is gesmolten. Breng op smaak met peper en versgemalen nootmuskaat. Lekker om in de kaas te dopen: stukjes grof meergranenbrood, notenbrood, radijsjes, kerstomaatjes, voorgekookte krieltjes en stukjes appel.

6 Reviews

(15 stemmen)
8.49
Fris wit
Fles Doos (6)