Tarte tartin van rode biet met blauwe kaas

inspiration-image

Recept

Vegetarisch hoofdgerech t - 4 personen - 15 minuten, 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • balsamicoazijn
  • 4 gare rode bieten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 g Spaanse cabrales (kaas)
  • rucola
  • peterselie

Bereiding

  1. Snijd 3 rode uien in ringen en fruit ze op laag vuur zeker 20 minuten met een scheut balsamicoazijn tot ze donkerbruin en plakkerig worden. Bedek dan de bodem van een tarte-tatinschaal of quichevorm met de uien.
  2. Snijd 4 gare rode bieten in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de uien, vul de hele vorm.
  3. Laat 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries ontdooien, leg ze op elkaar en rol uit.
  4. Bedek de bieten met de grote plak bladerdeeg, schuif in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak tot het bladerdeeg bruin en gaar is.
  5. Keer de taart om op een groot bord.
  6. Verdeel er 150 g Spaanse cabrales of andere brokkelige blauwe kaas over, versier met wat blaadjes rucola of peterselie.

Dit recept komt uit de Proef! december 2014/januari 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

1 Review

(82 stemmen)
14.99