Gegratineerde mosselen

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml witte wijn
  • 4 el crème fraîche
  • 3 plakjes schouderham(fijngehakt)
  • 1 teen knofloop (gepers)
  • 1⁄2 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 1⁄2 el Italiaanse kruiden
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • versgemalen verse peper
  • paneermeel
  • 200 g jonge kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en fijngehakte knoflook kort aan.
  3. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
  4. Voeg de mosselen toe. Kook ca. 5 min. tot ze geopend en gaar zijn.
  5. Schud tijdens het koken een paar keer om.
  6. Verwijder nu één kant van de schelp en leg de mosselen in de schelp in een ovenschaal.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Meng de crème fraîche met de ham, geperste knoflook, pimentón, Italiaanse kruiden, bieslook, peper en zout.
  9. Leg op elke mossel een schepje kruidencrème en bestrooi met wat paneermeel en kaas.
  10. Gratineer 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en knapperig begint te worden.

Dit recept komt uit de Proef! van juni 2015
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(31 stemmen)
7.99
Fruitig wit
Fles Doos (6)