Skip to main content

Gehaktballetjes met munt en kaneel

Gehaktballetjes met munt en kaneel

Recept

Hoofdgerecht 4 personen - 35 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud witbrood (zonder korst)
  • 500 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 15 g platte peterselie (fijngehakt)
  • 15 g verse munt (fijngehakt)
  • 1 el kaneel
  • 1 ui (geraspt)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Bloem (om te bestrooien)
  • Plantaardige olie (om in te bakken)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 6 takjes dille (gehakt)
  • Zeezout en peper

Bereiding:

  1. Week het brood in wat water. Knijp goed uit. 
  2. Meng het brood, gehakt, ei, ⅔ van de knoflook, de peterselie, ⅔ van de munt, de kaneel, de ui, zout en peper met behulp van een vork goed door elkaar. 
  3. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. 
  4. Vorm met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van het gehakt. 
  5. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem. 
  6. Verhit een dun laagje olie in een koekenpan en bak de balletjes in kleine porties in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  8. Meng de yoghurt met de rest van de knoflook en munt, dille en wat zout en peper.
  9. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus en een voorjaarstabouleh van bulgur met groene aspergepunten, peultjes, erwtjes, veel verse gehakte kruiden en een frisse citroendressing.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.