Skip to main content

Limoenforel met dillesaus

Limoenforel

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • 1 el fijn zeezout
  • 2 tl suiker
  • 4 hele regenboogforellen (ingewanden
  • verwijderd)
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • ¼ tl zwarte peper (gekneusd)
  • 2 limoenen (in dunne schijfjes)

Voor de dillesaus

  • 125 ml zure room
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 kleine teen knoflook (geperst)
  • 15 g dille (fijngehakt)
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • ½ tl suiker

Bereiding:

  1. Los het zeezout en de suiker op in 500 ml koud water. 
  2. Leg de forellen erin en laat 20 minuten staan. 
  3. Steek in de tussentijd de BBQ aan en maak de dillesaus. 
  4. Meng alle ingrediënten voor de dillesaus goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout. 
  5. Haal de forellen uit het water. 
  6. Dep droog en bestrooi van binnen en buiten met de gekneusde peper. 
  7. Smeer de buitenkant in met de olijfolie. 
  8. Vul de vissen met de limoenschijfjes. 
  9. Doe de forellen in een BBQ-visklem zodat je ze gemakkelijk kunt draaien. 
  10. Grill ongeveer 4 minuten aan een kant bruin en draai om. 
  11. Grill nog 4 minuten. 
  12. Zet het rooster hoger en laat de vis nog ongeveer 4 minuten garen. 
  13. Serveer de vis met de dillesaus.

Tip: Lekker met aardappels uit de oven en peultjes.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.