Skip to main content

Vega: tarte tatin van rode biet met geitenkaas

Recept

Tarte Tatin

Hoofgerecht - 4 personen - 45 minuten

Ingrediënten:

  • 50 g boter + extra om in te vetten
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 12 kleine sjalotjes (gepeld)
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 takjes tijm (blaadjes gerist)
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el rodewijnazijn
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 el tarwebloem
  • 3 à 4 gekookte rode bieten (in plakjes)
  • 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine)
  • handje jonge bietenblaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Vet 4 bakvormpjes van Ø 15 cm in met boter.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes zachtjes aan tot ze bruin worden. Voeg 1 el water toe en doe de deksel op de pan. Laat in ca. 5 min. gaar stoven.
  4.  Leg de sjalotjes op een bord en veeg de koekenpan schoon. 
  5. Verhit de boter in dezelfde koekenpan en voeg de walnoten, knoflook, tijm, ahornsiroop en azijn toe.
  6. Laat zachtjes borrelen tot het stroperig is
  7. geworden. Schep de sjalotjes erdoor en kook 2 min. zachtjes mee.
  8.  Verdeel over de bakvormpjes. Verdeel de plakjes biet ertussen. Bestrooi met peper en zout. 
  9. Maak een bal van het bladerdeeg. Bestrooi je werkvlak met de bloem en rol het deeg uit tot 2 mm dikte. 
  10. Snijd rondjes van Ø 16 cm uit het deeg. Leg het deeg over het bietenmengsel in de vormpjes en stop de randen in aan de binnenkant van de vormpjes.
  11. Prik een gaatje in het midden, zodat destoom kan ontsnappen tijdens het bakken.Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  12. Draai de taartjes om op een bord. Verdeel de geitenkaas en bietenblaadjes erover.Lekker met een stevige salade van sperziebonen, linzen of kikkererwten.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.