Skip to main content

Voorjaarssalade met kip en sugarsnaps

Recept

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN – 30 MINUTEN.

 

INGREDIËNTEN

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 300 g kipfilet
  • 200 g Romaine sla
  • 75 g babyspinazie
  • 200 g sugarsnaps
  • 100 g edamame
  • 1 bosje radijs (heel dun gesneden)
  • 1 groene peper
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1⁄2 el Dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1⁄2 bakje tuinkers

Bereiding:

 

  1. Verhit 2 el van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kipfilets bruin.
  2.  Draai het vuur laag en laat 20 min. braden met de deksel op de pan. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen. 
  3. Blancheer de sugarsnaps 2 min. in kokend water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  4. Meng de Romaine sla met de babyspinazie op een grote platte schaal. 
  5. Verdeel er de kip, sugarsnaps, edamame en radijs over. 
  6. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de groene peper en hak zeer fijn. 
  7. Meng de mayonaise, yoghurt, mosterd, knoflook en groene peper tot een dressing.
  8. Verdun zo nodig met een paar el water. 
  9. Meng de dressing met de salade en bestrooi met tuinkers. 

Tip: Serveer eventueel met gekookte krielaardappelen gerold in warme bieslookolie.

 

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2018. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.