Skip to main content

Weekendmenu


Januari

Weekendmenu
Weekendmenu

Januari is begonnen. Dit betekent lange, koude winteravonden. Perfect voor de typisch winterse gerechten. Niet altijd zin in de standaard stamppot? Wij maken het je gemakkelijk met deze vijf originele winterse recepten. Ps. Wij kunnen de wijnen gemakkelijk bij je bezorgen. Betekent voor jou geen gesleep met flessen en toch lekker wijnen!

Boerenkoolstamppot met een moderne twist

Boerenkool met een moderne twist

Klassieke stamppot met groente, aardappelen en vlees te saai? Wij hebben een heerlijke Boerenkool stamppot recept met een moderne twist. Denk hierbij aan brie, pesto en pijnboompitten. Heerlijk met een Arrogant Frog Cabernet Sauvignon Merlot.

Recept

GEROOSTERDE WINTERGROENTEN

Er zijn groenten voor ieder seizoen, dus ook voor de winter. De wintergroenten die lekker zijn in januari: pastinaak, koolraap en wortelen. Voeg daar rozemarijn aan toe en je hebt een heerlijk winters gerecht. Natuurlijk met een glaasje Leo Martin Mencia.

 

ERWTENSOEP MET GEROOKTE FOREL

Er bestaan verschillende recepten voor dit typisch winterse gerecht. Wij hebben een heerlijke variant met gerookte forel. Erwtensoep is heerlijk als avondmaaltijd met een glaasje Peter Yealands Sauvignon Blanc.

Stoofschotel gekruide pompoen

Misschien wel het grootste voordeel van lange dagen en koude nachten: pompoen. Als soep, door de pasta, als puree of gewoon in z’n geheel. Je raakt nooit uitgekeken op pompoen. Wij stellen een stoofschotel met gekruide pompoen voor. Dat past wel zo lekker bij je glaasje Piccini Chianti.

Chocolademousse met notenlikeur

Dit nagerecht kan natuurlijk altijd. In de zomer lekker met fris en tropisch fruit, maar in combinatie met notenlikeur extra lekker in de winter. Daarnaast is chocolademousse ook heel makkelijk om zelf te maken. En wat drink je daar nou bij? Nou bijvoorbeeld een heerlijke rode dessertwijn.

Deze recepten komt uit de Proef! magazine. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef!! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Les Clos de Paulilles Banyuls Rimage 2018 50CL