Skip to main content

DIT JAAR GEEN KONINGSDAG, MAAR...


WONINGSDAG!

WONINGSDAG!

Dit jaar geen Koningsdag, maar Woningsdag! Lees hieronder hoe jij er een geweldige dag van kan maken én hoe jij samen met iedereen mee kan proosten op de koning!

#nationaletoost

Doe jij mee aan de nationale toost? Dit doen wij 27 april tijdens Koningsdag, om 16.00 uur. Hier komt een leuke challenge bij kijken! Met Gall & Gall maken wij namelijk de langste toost van Nederland. Doe je mee? Maak een foto waarop je toost, zet hem op social media, en vergeet niet de hashtag #nationaletoost te gebruiken. Lees verder voor hoe we er samen een onvergetelijke dag van kunnen maken! Cheers!

De Kuyper Oranjebitter 50CL

1. Mis je jouw vrienden al? Ga videobellen!

We leven in een wereld waar we door de technologische snufjes altijd "samen" kunnen zijn. Maak daar gebruik van! Spreek met jouw vrienden en vriendinnen af welke app jullie gaan gebruiken om te videobellen. 

Deze gratis apps kun je zowel op je laptop als op je telefoon gebruiken:

 • Houseparty. In deze app krijg je ook direct de mogelijkheid om spelletjes met elkaar te spelen!
 • Google Hangout
 • Zoom
 • Skype
 • Microsoft Teams
 • Google Duo (deze kun je overigens met meer dan twee personen gebruiken)
   

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij meer inspiratie ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op een fles naar keuze.

Meld je aan

2. Ben jij een cocktail koning(in)? Proost om 16.00u op de koning!

Een heerlijke cocktail is altijd en overal in één woord genieten! Kies een lekker recept, haal de juiste ingrediënten in huis en zorg dat jij met jouw cocktail helemaal klaar zit om 16.00u, om te proosten op de koning! Deze thuis-toost kan natuurlijk met huisgenoten, virtueel met vrienden en familie, of op afstand met de buren. Dus, shaken maar!

3. Wat is jouw perfecte combinatie voor een uniek gerecht? Kook met jouw favoriete drankje

Wilde je altijd al iets nieuws proberen in de keuken? Dit is je uitgelezen kans! Combineer jouw go-to gerecht met jouw favoriete drank. En dan bedoelen we niet om afzonderlijk te nuttigen. Breng ze in plaats daarvan bij elkaar tijdens het koken! Zo geniet je tijdens deze unieke Koningsdag van een bijzonder gerecht om van te smullen.

Ben je een wijnliefhebber? Bekijk dan onze recepten met wijn. Grijp je toch eerder naar een lekker biertje of een glas whisky? Laat je dan inspireren door te lezen hoe je eten bereid met bier en hoe je kookt met whisky. Tijd om de handen uit de mouwen te steken, je schort aan te trekken en aan de slag te gaan. Smullen gegarandeerd!

4. Wie wordt de onverslaanbare eindbaas van Woningsdag? Speel spelletjes

We zijn dol op het spelen van interactieve spelletjes. Die zorgen vaak voor de leukste situaties. Je denkt in eerste instantie misschien dat een spel op afstand spelen niet kan tippen aan het "echte" werk. Maar probeer het eens uit! 

We hebben een aantal spellen voor je verzameld om de strijd met evenveel passie en plezier, digitaal aan te gaan:

 • Zing het van de daken. 
  Net zoals de juiste drankjes, mogen echte Hollandse meezingers natuurlijk niet ontbreken. De knallers in deze Spotify playlist doen het altijd goed! Je kunt ook de gratis app Karaoke - Zing downloaden waarmee je meer dan een miljoen liedjes mee kunt zingen.
 • Test je kennis over elkaar.
  Maak met Kahoot een quiz met vragen die gaan over jouw leukste Koningsdagfeitjes en -ervaringen. Iedereen kan tegelijkertijd hun antwoorden geven én de app houdt voor je bij wie de meeste goede antwoorden geeft. Een erg leuke en grappige manier om elkaar nóg beter te leren kennen.
 • Altijd al iets of iemand anders willen zijn?
  Download de app Heads up en kies je categorie. Raad met behulp van hints wie of wat je bent.
 • Houd je wel van een uitdaging?
  Het spel is simpel. Eén iemand verzint een willekeurige challenge en de eerste die de challenge voltooid krijgt een punt. Houd het lekker laagdrempelig, zodat iedereen mee kan doen en evenveel kans maakt op de winst. Denk bijvoorbeeld aan iets als: “Maak zo snel mogelijk een foto van de buitenkant van je voordeur.”
 • Of speel één van de klassiekers.
  Speel hints, bingo of galgje. Iedereen kent deze spelletjes dus plezier gegarandeerd!

5. Altijd al een thuis bioscoop willen hebben? Kijk de beste films en series thuis

De bioscopen zijn al een tijdje dicht. Gelukkig zijn er er inmiddels meer manieren om samen met je vrienden en vriendinnen toch van een heerlijke film te genieten. Heb je een Netflix abonnement? Dan kun je met Netflix Party dezelfde film of serie kijken en daarover chatten met elkaar.

Geen Netflix gebruiker? Geen probleem! International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) en Moviesthatmatter stellen documentaires en films beschikbaar om te bekijken. Sommige zijn gratis, sommige kijk je tegen een kleine vergoeding. Wat wil je nog meer?!

Je haalt nog meer uit Koningsdag thuis vieren

Het zijn vreemde tijden, maar er zijn genoeg manieren om er thuis toch een knalfeest van te maken. En wist je dat je voor de prijs van één mixdrankje in de kroeg, ruim vier mixdrankjes thuis kunt maken? Lees erover in ons artikel over de de kosten die je bespaart door thuis een drankje te doen. Ook handig ter voorbereiding op het thuis cocktail shaken zijn deze handig cocktailtools. Maak er een mooie Koningsdag van!


Inspiratie nodig?

Er is keuze genoeg: oranje cocktails, alcoholvrije cocktails of andere kleurrijke cocktails. Kom erachter in één van onze andere artikelen.