Skip to main content

Top 5


Top 5 Cognac & Brandy

Top 5 Cognac & Brandy

Cognac ken je misschien vooral van oudere mannen die uit een mooi glas nippen. Maar wat weet je er zelf eigenlijk van? Cognac is een wijndistillaat uit, je raad het al, de Franse stad Cognac. Om cognac te heten moet de drank aan een groot aantal regeltjes voldoen. Die regels zorgen er dan wel weer voor dat cognac een bijzondere en complexe drank is. Op deze pagina hebben we voor jou onze favorieten staan.

Bekijk alle Cognac & Brandy

Top 5 VSOP Cognac

Very Superior Old Pale cognac, afgekort V.S.O.P, moet minimaal 4 jaar gerijpt zijn om zo te heten. Het zit tussen de Very Special (V.S) en de Extra Old (X.O.) congnac in. Hieronder hebben wij onze favoriete V.S.O.P cognac voor jou gelecteerd. 

Top 5 Brandy

Brandy is eigenlijk de verzamelnaam van de spirit die de meeste kennen als cognac. Het is een spirit gemaakt van gedestilleerde wijn en gefermenteerd fruit. Het verschil tussen deze twee is dat brandy overal ter wereld gemaakt mag worden. Bij cognac zitten er veel meer regels aan verbonden om deze naam te mogen dragen. Onze favoriete brandy vind je hieronder. 

Top 5 Cognac & Brandy in de mix

Bij cognac en brandy denk je niet gelijk aan mixen. Toch zijn er lekkere cocktails en mixdranken mee te maken. Onderstaande top vijf zijn onze favorieten om mee te mixen. Buiten het mixen zijn deze dranken ook heel goed om mee te koken. Denk bijvoorbeeld aan een franse uiensoep. 

Mis nooit meer een actie met de Gall & Gall nieuwsbrief

Wil jij de lekkerste dranken en de meest originele cadeau's voor de beste prijzen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week de scherpste aanbiedingen. Bij jouw eerste inschrijving ontvang je ook nog eens 10% korting op je aankoop.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.