Skip to main content

Top 5


Top 5 Jenever

Top 5 Jenever

Jenever is een zuiver distillaat op basis van graan. En is oer-hollands, al zijn de meningen over de oorsprong verdeeld. Nederlanders zijn ervan overtuigd dat het een Hollandse uitvinding is (uit de 17e eeuw om precies te zijn), Belgen vinden dat zij jenever hebben ontdekt. Sinds 2008 heeft jenever een beschermde geografische aanduiding: het mag dus alleen in Nederland, België en enkele Duitse en Franse provincies geproduceerd worden.

Bekijk alle Jenever

Top 5 jonge jenever

Jonge jenever is net als gin gemaakt van jeneverbessen en kruiden. Het wordt gemaakt van moutwijn, dit zorgt voor de soepele en zoete smaak vergeleken met gin. Jonge jenever is onder de jenever het meest populair het wordt dan ook gedronken als borrel of in een cocktail. 

Top 5 oude jenever

Oude jenever wordt ook gemaakt op basis van neutrale alcohol uit melasse of granen. Als er graanjenever op het etiket staat, is er alleen graanalcohol gebruikt als basis. Oude jenever bestaat voor minimaal 15% uit moutwijn. Daardoor krijgt deze jenever een vollere smaak en een lichtgele kleur. Soms wordt er voor de kleur en een iets zoetere smaak nog wat karamel toegevoegd. In de smaak en geur zijn de jeneverbessen duidelijk herkenbaar.

Top 5 jenevers in de mix

Jenever is niet alleen drank om als borrel te drinken het is ook heerlijk in een mix of cocktail. Met vruchtenjenevers of citroen brandewijn kun je super lekkere fruitige drankjes mee maken. Bekijk hieronder onze favorieten! 

Mis nooit meer een actie met de Gall & Gall nieuwsbrief

Wil jij de lekkerste dranken en de meest originele cadeau's voor de beste prijzen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week de scherpste aanbiedingen. Bij jouw eerste inschrijving ontvang je ook nog eens 10% korting op je aankoop.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.