Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

De 5 duurste


Whisky's

Whisky
Whisky

Whisky; voor sommigen een lekker drankje, voor anderen een echt collectors item. Zeldzame whisky’s leveren steeds meer op en de jacht op dure whisky's neemt met de dag toe. Benieuwd welke whisky's dit zijn? Wij nemen je mee in de wereld van Gall & Gall’s meest exclusieve whisky’s.

Bekijk alle Whisky

GLENGLASSAUGH 51 YEARS

De duurste maar ook gelijk de meest exclusieve whisky: een zeer speciale single malt scotch whisky afkomstig uit de Glenglassaugh distilleerderij, gelegen in  Highland, Schotland. Gerijpt in één enkel bourbon vat voor maar liefst 51 jaar en direct gebotteld. In totaal zijn er wereldwijd maar 191 flessen op de mark gebracht van deze pure ambachtelijke whisky, en Gall & Gall bezit er een. Elke fles heeft een identiek nummer en komt in een mooie houten doos, handgemaakt in Schotland. Een echt staaltje vakmanschap van Glenglassaugh.

 • Nose: Chocolade, intense mokka, vijgen, pruimen en zwarte bes
 • Palet: Rijk en vol met rode bessen, zwarte kersen en eikenhout
 • Afdronk: Lange, smakelijke afdronk

Glenglassaugh 51 Years 70CL

LITTLE MILL 25 YEARS

Een zeldzame whisky fles: de Little Mill 25 years, uitgegeven vanuit de privé kelder edities. De whisky is een 25 jaar oude single malt. Eerst gerijpt op Amerikaanse en Europese vaten voordat het in Oloroso sherry vaten mocht rijpen. Deze gelimiteerde oplage (van 1500 flessen) zit in een mooie box met een miniatuurtje. Hierdoor kun je eerst voorproeven voordat je de grote fles openmaakt.

Nose: Sinaasappel, passievrucht, grapefruit, mandarijn, chocolade en lichte tabak
Palet: Fris zoet en mild. Smaken van munt, citrus en zwarte thee
Afdronk: Lange en wat droge afdronk met peper en oud hout

Little Mill 25 Years 70CL

CHIVAS REGAL ROYAL SALUTE 62 GUN

Een speciale blend van whisky's die allemaal tenminste 40 jaar oud zijn. Genaamd naar de 62 saluutschoten die gelost worden vanaf The Tower of Londen bij de viering van de Queen’s verjaardag. De whiskyfles is handgemaakt en ingelegd met 24 karaats goud. Deze ‘Gun’ whisky is echt het ‘neusje van de Chivas Regal zalm’. En dan krijg je ook nog eens 100 CL whisky in plaats van de reguliere 70.

 • Nose: Chocolade, espresso, sherry en noten
 • Palet: Toffee, chocolade, hazelnoten en appel
 • Afdronk: Zeer lange afdronk, iets dikkig in de mond

Chivas Regal Royal Salute 62 Guns 100CL

GLENGLASSAUGH 45 YEARS

Deze whisky maakt deel uit van de eerste Rare Cask Release van distilleerderij Glenglassaugh. Deze 1968 vintage single malt scotch whisky heeft een indrukwekkende periode van 45 jaar gerijpt waarvan de laatste jaren op sherryvaten. In totaal zijn er 349 flessen gebotteld.

 • Nose: Gekarameliseerde appel, hint van ananas en zwarte thee
 • Palet: Zacht eikenhout, groene appel, banaan, passievrucht en limoen zest
 • Afdronk: Zeer lange, diepe afdronk. Herken de tannine en oud hout

Glenglassaugh 45 Years 70CL

GLENGLASSAUGH 40 YEARS

Deze 40 jaar oude single malt is speciaal geselecteerd door Master Distiller Billy Walker. De destilleerderij, gelegen in de Highlands, werd in 1960 volledig herbouwd, produceerde tot 1986 whisky en viel toen stil, totdat een groep investeerders in 2008 de productie weer opstartte. De destilleerderij wordt nu gerund door een klein, hoogopgeleid team, dat zich op ambachtelijke wijze bezighoudt met het produceren van whisky met de hoogste kwaliteit in de magazijnen aan de kust. Deze whisky heeft in 2014 de gouden medaille gewonnen bij de "International Wine & Spirits Competition".

 • Nose: Zoet, tropisch fruit, banaan, ananas, mango en subtiele Oloroso sherry
 • Palet: Zoet, rijk, siropig en complex, Oloroso sherry, toffee appel en mango
 • Afdronk: Rijke, kruidige sherry

Glenglassaugh 40 Years 70CL


Meer exclusieve Whisky

Natuurlijk vind je nog vele andere Whisky in het assortiment. Belangrijk bij exclusieve whisky’s is dat je weet hoe je whisky bewaart. Dit kan in je fles, of in bijbehorende whisky karaffen. De zeldzame whisky’s zijn ook perfecte investeringen voor als je wilt beleggen in whisky. Een duidelijke trend is de stijging in populariteit in Japanse Whisky en Macallan whisky.