Skip to main content

De beste


Malt whisky cadeaus

Malt whisky cadeaus

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Ga dan voor één van deze malt whisky's en verras iemand op een verjaardag of gewoon zomaar! Of je nu van een zoete, krachtige of rokerige whisky houdt, wij geven je de beste whisky's voor iedere smaak. Bekijk alle smaken en bestel het perfecte cadeau!

FRUITIG

SINGLETON

Single Malt Scotch Whisky kenmerkt zich door kwaliteit en individualiteit. Maar Singleton of Dufftown gaat nóg een stap verder en is daarnaast ook innovatief en baanbrekend, met verschillende spannende smaken. Ook de beginnende (malt) whisky drinker kan zeker gelukkig worden van een goed glas Singleton.

Koop nu Singleton whisky

De vis is het beeldmerk van Singleton en is geïnspireerd op de kleurrijke wereld van het vliegvissen. Iets dat in de rivier de Spey veel gedaan wordt.

PITTIG

TALISKER

Talisker is de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye, waar het sinds 1830 een begrip is. De unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. Deze whisky heeft een unieke, rokerige, zoete en krachtige smaak en is perfect te combineren met gerookte gerechten, zeevruchten of oesters. Je kunt ‘m puur drinken of met een paar druppels water, zo komt de smaak nog meer naar voren.

Koop nu Talisker whisky

De naam Talisker komt waarschijnlijk van de oude Noorse term 'Thalas Gair' wat 'Falling rock' betekent.

ROKERIG

LAGAVULIN

Wist je dat er in Schotland meer dan 100 malt whisky distilleerderijen zijn? En elk met hun eigen, unieke verhaal. De distilleerderij van Lagavulin is al meer dan 200 jaar oud en de single malt whiksy’s zijn van ongekende kwaliteit! Deze volle single malt heeft een intense geur van turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid. De afdronk van malt whisky is lang, elegant, vol turf met veel zout en zeewier. Een erg gewilde single malt die typisch is voor het zuiden van Islay.

Koop nu Lagavulin whisky

"Mr Lagavulin sixteen, I remain your fan. Yours sincerely, - Serge. 90 points."

Serge Valentin, 2015, whiskyfun.com

ZOET

DALWHINNIE

Er zijn meer dan 100 malt distilleerderijen in Schotland, elk met een uniek verhaal. De distilleerderij van Dalwhinnie ligt op een kruispunt van oude wegen, tussen twee bergketens in de Highlands van Schotland. Hier wordt sinds 1898 in een van de hoogst gelegen werkende distilleerderijen van Schotland op een hoogte 357,5 meter Dalwhinnie gemaakt. Dit gebeurt allemaal in de koudste bewoonde plaats van het land met een gemiddelde jaartemperatuur van 6 °C. Hoe kouder het is, hoe minder de vaten worden opzetten, dus hoe minder lucht bij de whisky komt. Het rijpen duurt hierdoor langer en dat maakt Dalwhinnie speciaal!

Bekijk alle Dalwhinnie whisky's

"Een zeer goede malt, eenvoudig maar absoluut niet 'te voor de hand liggend', een perfecte beginners malt!"

Serge Valentin 2015, whiskyfun.com