Skip to main content

Jim Murray's 'Whisky Bible'

Een must-have voor alle liefhebbers van whisky: De nieuwste 'Whisky Bible' van goeroe Jim Murray. Al 15 jaar brengt Jim Murray een eerlijke, onbevangen en, met veel trots, onafhankelijke mening uit over verschillende whisky's wereldwijd.

Jim Murray's whisky bible 2018

Op dit moment is Jim Murray's 'Whisky Bible 2017' de meest uitgebreide en doorgronde gids over whisky ooit geproduceerd. Jim Murray heeft al meer dan 4600 whisky's geproefd en gekeurd. Deze bijbel is werkelijk de enige plek waar je alle whisky's van over de hele wereld kan vergelijken. 'The Whisky Bible' is ongeslagen in zijn autoriteit en is van onmeetbare waarde wanneer je whisky's wilt vergelijken. Het is dan ook niet verrassend dat de 'Whisky Bible' wereldwijd verkocht wordt.

DE 'WHISKY BIBLE 2018' 

De Jim Murray's 'Whisky Bible 2018' ligt vanaf 9 oktober in de boekenwinkels. Of bestel ‘m direct!

OOK BIJ GALL & GALL

Nieuwsgierig geworden naar de smaak van Jim Murray? Bij Gall & Gall zijn steeds meer whisky's verkrijgbaar die bekroond zijn door Jim Murray. Dus probeer ze snel uit!

Jim Murray bekroonde whisky's

Score van Jim Murray

Jim Murray vergelijkt whisky’s graag met mensen. Hij vindt dat je net als bij mensen er na de eerste kennismaking achter kan komen of je een whisky lekker vindt. Of dat het charisma en de inhoud je juist doen verwonderen. 

Hij kent een score toe van tussen de 0 en 100. Deze score is het totaal van 4 factoren: neus, smaak, afdronk en balans. Met 0 – 50 voor whisky’s die niets meer zijn dan simpelweg slecht. En whisky’s met een score van 100 zijn het beste dan alles wat er bestaat op de markt. Wil je de scores weten? Lees dan meer op onze concours pagina. 

De whisky concours van Gall