Skip to main content

Small is the new big


Pocket Scotch

Pocket Scotch

Pocket Scotch is de nieuwe manier om whisky te drinken en om whisky te ontdekken. Het is de perfecte draagbare whisky voor on the go, naar bijvoorbeeld een feestje of etentje. Of geef Pocket Scotch als het perfecte cadeau! De 4 verschillende uitvoeringen van bekende whisky’s zijn een echte eye catcher en hebben elk hun eigen smaak. Dus lees snel verder om meer over de verschillende Pocket Scotch te weten te komen. Small is the new Big!

Johnnie Walker Red

In 1906 wist Alexander Walker, de kleinzoon van John Walker een whisky te blenden met de kwaliteiten om uit te groeien tot één van de beste whisky’s ter wereld. Alexander was er in geslaagd om de Red Label zo te blenden dat de rijk en rokerige whisky perfect geschikt is om zowel ‘on the rocks’ als in de mix te drinken.

De broer van Alexander, George Walker, doopte in 1909 de oorspronkelijk onder de naam Extra Special Highland Whisky gestarte whisky om tot Johnnie Walker Red Label. In dit jaar werd ook het beroemde logo “The striding man” ontworpen. Johnnie Walker Red Label is een klassieker onder de whisky’s. Red Label is een combinatie van kruidige, rokerige malts, zoals Talisker, met lichtere, zacht nasmakende granen.

Johnnie Walker Black

Alexander Walker creëerde deze whisky door ruim 40 Schotse malt- en graan whisky’s met een rokerige smaak samen te voegen. Om de kwaliteit van Johnnie Walker te waarborgen besloot Walker om alleen malt whisky’s van 12 jaar oud of ouder te gebruiken.

Onder deze selectie bevinden zich o.a.malts als Cardhu en Caol Ila. De zachte Black Label blend wordt gekenmerkt door een moutige en een beetje turf-achtige smaak.

Johnnie Walker Black Pocket 20CL

OF BEKIJK DE VIDEO

Singleton 12 Years

Singleton whisky wordt gedistilleerd in Dufftown in Speyside. Elke fase in het productieproces van Singleton wordt met grote zorg uitgevoerd om de best mogelijke smaak te creëren. Door het proces langzamer en daarmee langer te maken dan bij veel andere whisky's, ontstaat een zachte en granige smaak. 

Daarna rijpt hij in vaten die zijn gemaakt van Amerikaans en Europees eiken voor een extra rijke smaak. Ach, niet teveel meer over praten, gewoon van genieten.

Singleton 12 Years Pocket 20CL

Cardhu 12 Years

De Cardhu 12 Years is een typisch voorbeeld van een single malt uit het Speyside gebied in Schotland. Een toegankelijke whisky met een mooie volle smaak in een stijlvolle fles met een stop van beukenhout. Deze malt whisky drink je puur of met ijs.

Wil je ‘m combineren met een gerecht? Ga dan voor sprekende smaken zoals parmaham, vijgen, foie gras of geitenkaas: daar past ‘ie heel goed bij!

Cardhu 12 Years Pocket 20CL

Liever 'n iets grotere fles?


Meer lezen over deze merken

Wil je meer weten over deze mooie whisky merken. Lees dan het hele verhaal van Johnnie Walker of Singleton. Of lees meer over de speciale varianten van Johnnie Walker, geïnspireerd op Game of Thrones.