Skip to main content

Top 4 favoriete whisky's van


Top 4 whisky's van winkelmanager Berrie

top 4 favoriete whisky's
top 4 favoriete whisky's

De Wilde Whisky Dagen zijn aangebroken en dat betekent: alle whisky’s kopen met korting! We hebben whisky’s vanuit Japan tot Schotland, van een paar jaar oud tot 40 jaar oud. Berrie, Gall & Gall winkelmanager in Maastricht en whiskyliefhebber in hart en nieren, vertelt je alles over zijn 4 favoriete whisky’s.

BEKIJK ALLE WHISKY'S

BALVENIE CARIBBEAN CASK

The Balvenie Caribbean Cask heeft 14 jaar gerijpt op Amerikaans eikenhouten vaten en wordt aan het eind van zijn rijping overgegoten in vaten waarin voorheen rum uit de Caribbean heeft gerijpt. Het resultaat is een malt whisky waarin het traditionele karakter van The Balvenie zeer herkenbaar is. Deze whisky heeft een zachte smaak en door de invloed van de rumvaten is een licht ‘zoetje’ waarneembaar in de afdronk.

“Sinds ik vorig jaar een bezoek heb gebracht aan The Balvenie distilleerderij staat dit merk erg hoog bij mij in het vaandel. De moutvloer, de combinatie van de op kolen en turf gestookte oven, ‘The Kiln’ (droogvloer) waar de rook en de warmte de mout droogden, waren allemaal indrukken die ik niet snel meer zal vergeten. Het was een unieke ervaring om het productieproces van whisky van zo dichtbij te hebben kunnen ervaren!”

Balvenie Caribbean Cask 14 Years 70CL

LAPHROAIG QUARTER CASK

Laphroaig Quarter Cask is een single malt whisky afkomstig van het afgelegen eiland Islay in Schotland. De extra invloed van het eikenhout geeft bij het drinken eerst een zachter, zoeter karakter aan de smaak van de whisky, gevolgd door de kenmerkende turfrook. 

“Met het gure najaar en de koude winter in het vooruitzicht is de Laphroaig Quarter Cask voor mij de whisky om eens goed voor te gaan zitten. De intense rook en turfsmaak en de geur van jodium, kenmerkend voor Laphroaig, maken deze whisky tot 1 van mijn favorieten.”

GLENDRONACH 12 YEARS

Deze milde whisky vindt zijn oorsprong in 1826 en staat bekend om zijn rijping in sherry vaten. Hij is zacht en zoet van smaak, mede door de rijping in Spaanse Pedro Ximinez en Oloroso sherry vaten. Glendronach dankt zijn naam aan de rivier de Dronach, een riviertje wat langs de distilleerderij stroomt.

“Denk ik aan Glendronach dan denk ik aan sherryvaten. Niet alleen een finish op sherryvaten maar een volledige rijping van 12 jaar op deze vaten. Met name de rijping in de ‘Pedro Ximenez’ sherryvaten geeft deze whisky zijn zachte en zoete smaak. Een aanrader dus!”

Glendronach 12 Years 70CL

WOODFORD RESERVE BOURBON

Woodford Reserve wordt in zijn eigen distilleerderij geproduceerd. De Woodford Reserve distilleerderij is opgericht in 1812 in Woodford County, Kentucky. Deze distilleerderij staat ook wel bekend als ‘de thuisplaats van de bourbon’ en is te vinden in de Bluegrass regio van Central Kentucky. Het is de oudste en kleinste bourbon distilleerderij in Amerika. Uniek aan deze distilleerderij is dat de Woodford Reserve whisky’s het meest authentieke, tijdrovende en dure productieproces van de industrie kennen.

“Sinds een jaar of twee ben ik steeds meer de smaak van bourbon gaan waarderen. Van deze Amerikaanse whisky zien we gelukkig dat er steeds meer (goede) merken verkrijgbaar zijn.
Opgericht in 1812 is de Woodford Distillery een van Kentucky ’s oudste en kleinste distilleerderijen. Deze Woodford Reserve is minder zoet dan menig andere bourbon. Ontdek de heerlijk zachte smaak waarin je licht vanille terug proeft. Wat mij betreft een grote aanrader als je eens over wilt stappen op een bourbon.”

Woodford Reserve 70CL

OVER BERRIE

Berrie de winkelmanager

Berrie is al 27 jaar werkzaam bij Gall & Gall en whiskyliefhebber in hart en nieren. Tijdens zijn eerste bezoek aan Schotland, waar hij de Edradour Distillery bezocht, is de liefde voor whisky ontstaan. Nog steeds reist Berrie graag naar Schotland af om te genieten van het weer, de natuur en natuurlijk de vele destilleerderijen die Schotland kent. Omdat er altijd nieuwe whisky's blijven komen en nieuwe distilleerderijen geopend worden, blijft Berrie Schotland bezoeken om op zoek te gaan naar de beste whisky's.

KIES JOUW FAVORIETE WHISKY

Breng een bezoekje aan de winkel van Berrie of een van onze andere winkelmanagers. Liever lekker vanaf je bank je favoriete whisky bestellen? Bestel dan makkelijk een lekkere bourbonmalt of blended whisky online! Er is in ieder geval genoeg keuze! Meer lezen over whisky? Bekijk dan de onderstaande artikelen.