Skip to main content

Wat eet je en wat drink je?


5x aperitivo

5x aperitivo

Je komt terug uit Italië en wil zo lang mogelijk dat lekkere vakantiegevoel vasthouden. Maar hoe? Organiseer gewoon je eigen aperitivo! Een gezellige borrel met Italiaanse hapjes en de beste wijnen of cocktails. Wij helpen je met lekkere tips voor de perfecte aperitivo. Gewoon thuis bij jou thuis, in de woonkamer, op het balkon of in een zonovergoten tuin.

Bekijk Italiaanse wijnen

Deze happen lekker weg

  1. Om lekker in de Italiaanse sferen te komen begin je met een heerlijke cracker met peer en beenham. Een licht gerechtje voor de lunch.
  2. Wil je lekker 's middags borrelen? Dan horen daar natuurlijk verschillende borrelhapjes bij. Zo doen de Italianen dat ook tijdens de aperitivo.
  3. Wil je liever een lichte maaltijd? Maak dan een italiaanse salade met tomaat en brood. Een mooi gerecht voor elke zomeravond.

Wat schenk je daarbij?

  1. Echte Italianen houden van een licht bitter drankje tijdens de aperitivo. Maak bijvoorbeeld een Aperol Spritz of een Italiaanse cocktail zoals de negroni
  2. Ben je niet zo van de cocktails of drink je liever een goed glas wijn? Duik dan eens in de wereld van de Italiaanse wijn. Met deze top 5 Italiaanse wijnklassiekers zit je helemaal goed.
Wat schenk je daarbij?
Recept en inspiratie

Alles over de Negroni


MEER OVER (ITALIAANSE) WIJN!

Zie jij het al helemaal voor je? Zo’n Italiaanse aperitivo? Haal de juiste ingrediënten in huis voor zowel de lekkere hapjes als karakteristieke drankjes en ‘do as the Italians do’. Ben je nog niet ondergedompeld in deze heerlijke Italiaanse traditie? Duik dan zelf even in de wereld van de aperitivo en word wegwijs in de Italiaanse borrelcultuur.