Skip to main content

Bekroonde wijnen

Bekroonde wijnen

Birthe van Meegeren, wijn- en drankenspecialiste van Gall & Gall, vertelt over het nieuwe Gall & Gall bekroningslogo. Het logo laat zien welke wijnen door wijn-critici goed beoordeeld zijn. Dit kan je helpen bij het kiezen van een wijn.

Birthe van Meegeren

Makkelijker kiezen

Na jaren van proeven en uitproberen weet ik inmiddels welke wijn bij welk gerecht of moment past en naar welke wijnen mijn persoonlijke voorkeur uitgaat. Gelukkig kan ook de selectie van deskundige wijnjournalisten helpen om een keuze te maken uit ons aanbod van meer dan 500 wijnen. En dat is precies de reden waarom wij naast onze eigen adviezen en proefnotities ook bekroningen van nationale of
internationale wijnjournalisten en wijnconcoursen bij de fles vermelden. Je herkent deze bekroonde flessen in de winkel en in het magazine aan het gouden Gall & Gall-kroontje. 

Welke zijn er eigenlijk?

Om precies te weten welke bekroningen onder dit kroontje vallen, even de belangrijkste bekroningen op een rij. In Nederland kennen we Nicolaas Klei die in zijn ‘Omfietswijngids’ aangeeft wat zijn favorieten zijn uit het supermarkt- en slijterijketensegment. Collega Harold Hamersma beoordeelt wijnen van alle Nederlandse wijnhandelaren. Hij deelt rapportcijfers uit en alleen de wijnen met een goed rapportcijfer verschijnen in zijn boek ‘De Grote Hamersma’. Beide heren proeven elk meer dan 3.000 wijnen waarvan zij uiteindelijk alleen de beste flessen aanbevelen. Dan zijn er nog de beroemde internationale wijncritici, onder wie Jancis Robinson en Robert Parker. Robert Parker hanteert een puntensysteem waarbij een wijn maximaal 100 punten kan halen. Wijnen met meer dan 80 punten zijn meer dan gemiddeld tot zeer goed. Wijnen met meer dan 90 punten zijn ‘outstanding’. Hoe bijzonder is het dan als een wijn van 4.99, zoals onze Beso de Vino Syrah- Garnacha, een beoordeling krijgt van 90 punten! 

Medailles

Tot slot zijn er nog de belangrijke internationale wijnconcoursen zoals de International Wine & Spirit Competition waar bronzen, zilveren en gouden medailles worden uitgedeeld. Het prestigieuze wijntijdschrift Decanter reikt jaarlijks de Decanter World Wine Awards uit. Ook
wijnen met deze award of medailles vind je terug onder ons kroontjeslogo. 

Lees hier alles over bekroonde wijnen

130 kroontjes

Gall & Gall heeft meer dan 130 bekroonde wijnen, waarmee je altijd iets bijzonders in huis haalt. Bekijk alle bekroonde wijnen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.