Skip to main content
0
€ 0.00

Birthe Prijswinnaars

Birthe Prijswinnaars

Inmiddels weet ik zelf precies welke Gall & Gall wijn bij welk gerecht of moment past en naar welke wijnen mijn persoonlijke voorkeur uitgaat. Daar zijn natuurlijk jaren van proeven aan vooraf gegaan. Waarschijnlijk ben je zelf niet in deze gelegenheid. De selectie van deskundige wijnjournalisten kan helpen om een keuze te maken uit ons aanbod van meer dan 500 wijnen. Om deze reden vermelden we tegenwoordig de bekroningen die een wijn heeft gekregen van nationale of internationale wijnjournalisten òf van internationale wijnconcours.

Nederlandse kenners

In Nederland kennen we Nicolaas Klei die met zijn Omfietswijnen aangeeft wat zijn favorieten zijn uit het supermarkt- en slijterijketensegment, Harold Hamersma beoordeelt wijnen van de gehele Nederlandse wijnhandel. Hij deelt rapportcijfers uit en alleen de wijnen met een goed rapportcijfer verschijnen in zijn boek ‘De Grote Hamersma’ als aanbeveling. Beide heren zijn zeer selectief. Ze proeven meer dan 3000 wijnen en bevelen alleen de beste aan. Een goede reden om te kijken welke wijnen dit zijn.

Bekijk alle ommfietswijnen >

De grootste Hamersma winnaars >

Internationale prijswinnaars

Beroemde internationale wijncritici zijn Jancis Robinson en Robert Parker. Robert Parker hanteert een puntensysteem waarbij 100 punten maximaal behaald kunnen worden. Deze score wordt echter zelden uitgedeeld. Wijnen met meer dan 80 punten zijn meer dan gemiddeld tot zeer goed en wijnen met meer dan 90 punten zijn ‘outstanding’. Hoe bijzonder is het als dan een wijn van 4,99, zoals onze Beso de Vino Syrah Garnacha, een beoordeling kreeg van 90 punten!

Bekijk alle Jancis Robinson wijnen > 

Bekijk alle Parker wijnen >

Maar ook internationaal worden er natuurlijk prijzen uitgedeeld. Op belangrijke wijnconcoursen zoals die van de International Wine & Spirit competition worden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgedeeld, maar ook het prestigieuze tijdschrijft Decanter kent een zeer strenge selectieprocedure. Wijnhuizen sturen zelf hun wijnen in voor de Decanter World Wine Award. Master of Wines proeven de wijnen blind en vergelijken de desbetreffende wijn met andere wijnen uit hetzelfde gebied. Een Award  is dan een welverdiende erkenning voor de kwaliteit van de wijn. Daarom brengen we u graag op de hoogte van deze awards, medailles en andere goede beoordelingen. U herkent de prijswinnende wijnen aan de lauwerkrans.  

Concoursen >

Tijdschriften >