Skip to main content
0
€ 0.00
Helaas ondervinden wij technische problemen, er wordt hard gewerkt om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Hubrecht Duijker

Wijnkenner Hubrecht Duijker schrijft elke maand over zijn belangrijkste wijn vondsten. En deze maand staan er ook weer 3 Gall & Gall wijnen tussen.

HUBRECHT VERTELT

Cuatro Rayas Sauvignon Blanc

VONDST: CUATRO RAYAS SAUVIGNON BLANC

De firma Agrícola Castellana, een in Rueda gevestigde coöperatie waarvan de leden 2150 hectare bewerken, gaat er prat op dat zijn Cuatro Rayas Sauvignon Blanc, de beste Sauvignon van heel Spanje is. De met schroefdop gepresenteerde jaargang 2014 kan inderdaad als een winnaar worden beschouwd. De bij slechts 15 graden, heel langzaam vergiste wijn zit barstensvol aroma, een combi van grassigheid en mild wit plus citrusfruit. Het is een Sauvignon Blanc voor wie liever geen al te plantaardige, strakke soort drinkt; deze variant smaakt namelijk soepeler, vriendelijker.

paard symbool

VONDST: MAS COMPAGNE 2014

Met ‘sympathieke stamppotwijn’ beëindigde ik mijn notities over de rode Mas Compagne Rouge Bio, een uit zuidelijk Frankrijk afkomstige Pays du Gard. En vervaardigd op het gerenommeerde Domaine de Tavernel, dat zijn druiven organisch cultiveert. Voor de gespierde, milde, redelijk rijpe, dus zachte rode wijn werd een heel gamma druiven geselecteerd: cabernet sauvignon, caladoc (kruisig van grenache en malbec), marselan (cabernet sauvignon x grenache), merlot en syrah. Samen gaven ze donkere aroma’s, wat zondoorstoofd zwart fruit en een zachte kruidigheid. En over de prijs hoef je niet te stampvoeten.

Di Majo Norante binnenplaats

VONDST: FALANGHINA BIORGANIC 2014

Na Aosta is Molise het minst bevolkte gewest van Italië. Wat niet wegneemt dat er goede wijnen worden gemaakt. Op het 85 hectare tellende, 215 jaar oude domein Di Majo Norante (op de foto zie je de binnenplaats, waaronder een kelder ligt) geschiedt dit op organische wijze. Vandaar dat de naam Falanghina Di Majo Norante voor een van de lekkerste witte wijnen, vervaardigd door Alessio Di Majo van een heel oud druivenras dat ter plekke op kleigrond groeit. Behalve opwekkende zuren en veel sap trakteert de Falanghina op een fruitmix van verse druiven, witte vruchten, citrus en vaag iets van granaatappel, samen met een hint van drop (griotten). Het is een karaktervol geheel dat bij stevige soorten gegrilde of gebakken vis past, evenals bij kip en kalkoen. 

ALLE VONDSTEN VAN JANUARI

Elke maand verschijnen er nieuwe vondsten van Hubrecht. Bekijk alle vondsten van januari

GESCHREVEN DOOR HUBRECHT DUIJKER

hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker loopt al meer dan 40 jaar mee in de wijnwereld. Ooit was hij reclameadviseur en begon zich in de loop van de tijd steeds meer te interesseren in wijn. Hij volgde opleidingen op wijngebied en maakte vele wijnreizen. Daarover begon wijnartikelen te schrijven. Naast zijn wekelijkse artikelen in onder andere Het Parool en Financieel Dagblad schreef hij meerdere boeken op wijngebied. Meer weten over Hubrecht Duijker? Kijk op zijn website