Skip to main content

De februari vondsten van Hubrecht Duijker

Proefnotitie Wijnkenner Hubrecht Duijker schrijft elke maand over zijn belangrijkste wijn vondsten. En in februari staan er 2 Gall & Gall wijnen tussen.

vondst: a mano negroamaro

Ze ontmoetten elkaar als consulenten op een grote wijnfirma bij Palermo, de uit Friuli afkomstige Elvezia (‘Elvie’) Sbalcchiero en de universitair geschoolde Mark Shannon uit Californië – en besloten samen door het leven te gaan. Een jaar later, in 1998, waren ze op vakantie in Puglia, de hak van Italië, en raakten daar zo begeesterd dat ze besloten er te gaan wonen en zelf wijnen te gaan maken. Hun bedrijfje kreeg de naam A.Mano (‘Met de Hand’), vanwege de ambachtelijke, handmatige stijl van werken die wordt toegepast. Een van hun lekkerste wijnen is de fris te serveren rode A.Mano Negroamaro 2013. Deze offreert flink wat fruit (bessen, bramen, zwarte kersen), kruidigheid, een hint van katjesdrop en veel sap, terwijl het alcoholgehalte beperkt blijft tot 13,1 procent. We hebben ervan genoten bij lasagne. 

vondst: cap au sud

Onder de naam Cap au Sud heeft het gerenommeerde, in Roussillon gevestigde Domaine Cazes (60 hectare, foto hoofdgebouw) een sympathieke, niet te zware witte wijn uitgebracht. Het gaat om een Côtes Catalanesvan bio geteelde muscat (groeit veel ter plekke voor ook de versterkte zoete Muscat de Rivesaltes) en de uit oorspronkelijk Gascogne afkomstige colombard. Het druivige van de eerste variëteit krijgt een fris accent dankzij de tweede, terwijl de colombard tevens wat passievrucht heeft toegevoegd.

alle vondsten van februari

Elke maand verschijnen er nieuwe vondsten van Hubrecht. Bekijk alle vondsten van februari

geschreven door hubrecht duijker

Hubrecht Duijker loopt al meer dan 40 jaar mee in de wijnwereld. Ooit was hij reclameadviseur en begon zich in de loop van de tijd steeds meer te interesseren in wijn. Hij volgde opleidingen op wijngebied en maakte vele wijnreizen. Daarover begon wijnartikelen te schrijven. Naast zijn wekelijkse artikelen in onder andere Het Parool en Financieel Dagblad schreef hij meerdere boeken op wijngebied. Meer weten over Hubrecht Duijker? Kijk op zijn website