Skip to main content

Exclusief bij Gall en Gall


Smaakprofielen wijnboxen van Gall & Gall

Smaakprofielen wijnbox
Smaakprofielen wijnbox

Ken je de Gall & Gall wijnboxen al? Dan hebben we nu iets nieuws voor je! De smaakprofielen wijnboxen. Speciaal samengesteld om kennis te maken met jouw smaakprofiel. Er is voor elk smaakprofiel een wijnbox gevuld met 6 prijswinnende wijnen verpakt in een prachtige doos. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook als cadeau!

SMAAKPROFIELEN

smaakprofielen smartphone visualisatie

Met je persoonlijke smaakprofiel ben je altijd verzekerd van de perfecte wijn. Met de speciaal ontwikkelde test weet je binnen 24 seconde jouw smaakprofiel en de wijnen die daarbij passen.

DOE DE TEST

SMAAKPROFIELEN WIJNBOX

Weet je je smaakprofiel? Dan kun je direct aan de slag met kijken of het wel bij je past. In deze smaakprofielen wijnboxen zitten 6 prijswinnende wijnen die precies passen bij jouw smaakvoorkeuren, verpakt in een prachtige box. Ook een erg origineel cadeau!

RODE SMAAKPROFIELEN WIJNBOXEN

BIG RED

Jij houdt van volle, soepele, intense, zijdezachte wijnen. Denk aan neervallen op een bed vol kussens en je hebt jouw smaakprofiel. Daarnaast hou je van veel smaak. Je wilt namelijk wel wat proeven. Verder zie je een wijn het liefste als je bankrekening: vol. De wijnen in dit profiel zijn meestal wat duurder. Wil je wat minder uitgeven? Ga dan voor een Easy Rider.

Ga daar maar goed voor zitten

Voor wijnen van het type Big Red moet je even gaan zitten. Het liefst aan tafel. Met goed gezelschap en een stuk gegrild rood vlees. Dit zijn de wijnen die bij het  hoofdgerecht worden geserveerd. Of zoals je maar wilt, wat later op de avond. Met een lekker stuk kaas en verder even helemaal niets. Cheers!

CLASSIC RED

Jij drinkt rode wijn zoals rode wijn ooit bedoeld was: met veel karakter en een beetje bite en structuur in de mond. Verder mag een wijn best een verhaal hebben. De wijnen in dit profiel zijn niet bepaald slobberwijntjes. Het liefst eet je er dus ook wat bij. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige Bordeaux of Chianti.

Jij drinkt geen druif, maar een gebied

Tegenwoordig noem je een wijn vaak bij de naam van de druif. Een merlot, cabernet sauvignon, shiraz of tempranillo. Vroeger was dat wel anders. Toen dronk je geen druif, maar een gebied: Bordeaux, Rioja of Chianti. Liefhebbers van Classic Red houden van klassieke gebieden. En daar is helemaal niets mis mee. Proost!

EASY RIDER

Kijk, jij pakt het relaxed aan. Jij hoeft geen ingewikkelde of stroeve wijnen. Voor jou moet een wijn gewoon lekker makkelijk drinkbaar zijn. Laag op zuur. Soepel qua smaak. Medium body. En dan lekker voetjes omhoog, haardje aan, Barry White op play. Helemaal goed. Denk bijvoorbeeld aan een La Palma Merlot.

Altijd een hit

Het prettige van Easy Rider wijnen is dat ze altijd en overal goed gaan. Bij de borrel, aan tafel of gewoon zo. En dat is niet het enige voordeel. Juist omdat de wijnen niet zo uitgesproken qua smaak zijn, is er niemand die deze wijnen niet lekker vindt. Allemansvrienden dus. Of liever gezegd: de perfecte huiswijn.

Gall & Gall Wijnbox Easy Rider 225CL

FRESH RED

Kijk aan, jij bent een fris type. Midden in de winter in korte broek naar buiten? Heerlijk! Daarnaast moet een wijn vooral lekker sappig zijn. Niet te vol, niet te zwaar, en licht verteerbaar. Een beetje kruidig mag ook. Denk bijvoorbeeld aan een Bourgogne Pinot Noir of een lichte Italiaanse wijn.

Rood bij vis?

Frisse rode wijnen zijn tegenwoordig populair. Laag in de tannines en licht van kleur. En dan natuurlijk niet al te warm geserveerd. Het liefst op een graad of 14-16. Als je echt wilt experimenteren, dan schenk je Fresh Red bij een gegrilde tonijn of zwaardvis. Wat nou ‘witte wijn bij vis’!

Gall & Gall Wijnbox Fresh Red 225CL

FRUIT SMOOTHIE

Een rode wijn moet voor jou fruitig zijn. Als een mand vol rood zomerfruit. Lekker fris, maar soepel in de mond. Geen harde randjes dus. Verder moet een wijn niet al te complex worden. Makkelijk drinkbaar, daar maak je jou het gelukkigst mee. Denk bijvoorbeeld aan een Pinot Noir uit Nieuw Zeeland.

Geen poespas

Het prettige van een Fruit Smoothie is dat het fruit in de wijn de hoofdrol speelt. Dus weinig poespas en slechts kleine invloed van een eventuele rijping op eikenhouten vaten. Een Fruit Smoothie schenk je bij de borrel, als je zin hebt in rood. Of aan tafel bij gevogelte, wit vlees of vegetarische gerechten.

ROYAL RED

Kijk, jij houdt nou van echt bijzondere wijnen. Wijnen met een verhaal. Waar je voor wilt gaan zitten, om er rustig van te genieten. Om de wijn te leren begrijpen. Wijnen met een bite, met vulling en waar je veel verschillende dingen in proeft. De wijnen in dit profiel zijn meestal wat duurder. Wil je wat minder uitgeven? Ga dan voor een Classic Red.

Alle tijd voor Royal Red

Voor Royal Red moet je de tijd nemen. Niet alleen jij, als drinker. Maar ook de wijnmaker. Voor Royal Red gebruikt hij zijn beste druiven. De wijnen rijpen vaak op eikenhouten vaten. En weet je wat het leuke is: Royal Red kan je ook nog jaren laten liggen in je kelder. Als het je lukt…

WITTE SMAAKPROFIELEN WIJNBOXEN

BIG WHITE

Een witte wijn moet voor jou vooral soepel zijn. Geen scherpe randjes, maar lekker rond. Heerlijk! Denk aan een wapperend satijnen laken, en je hebt jouw smaakprofiel. Rijk, vol en glooiend zacht. Denk bij Big White bijvoorbeeld aan een La Palma Chardonnay.

Meer dan alleen Chardonnay

Natuurlijk is chardonnay het prototype van een Big White-druif. Als hij in aanraking komt met eikenhouten vaten, levert het wijnen op met een volle, ronde structuur en de smaak van vanille. Maar daarnaast zijn er nog meer druiven en wijnen die voldoen aan dit smaaktype. Geniet van je Big White Wijnbox!

CLASSIC WHITE

Ah, de connaisseur! Jij houdt van de klassieke, verfijnde witte wijn. Niet te zuur en niet te rond en vol. Maar precies er middenin. Een wijn mag voor jou best bijzonder en complex zijn. Beetje verhaal in het glas, helemaal top. Denk bijvoorbeeld aan een witte Bourgogne.

Jij drinkt geen druif, maar een gebied

Tegenwoordig noem je een wijn vaak bij de naam van de druif. Een sauvignon blanc, chardonnay, viognier of verdejo. Vroeger was dat wel anders. Toen dronk je geen druif, maar een gebied: Bordeaux, Bourgogne of Piemonte. Liefhebbers van Classic White houden van klassieke gebieden. En daar is helemaal niets mis mee. Proost!

 

FRESH HAMMER

Jij houdt van fris. Fris als een lenteochtend op slippers. Daarnaast hou je van véél smaak. Wijnen die binnenkomen. Hoppatee! Je wilt namelijk wel wat proeven. Verder moet een wijn voor jou niet te moeilijk worden. Easy drinking, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.

In your face

Wijnen van het smaaktype Fresh Hammer geven je een boost. Het zijn de ideale wijnen om te drinken na een week hard werken. Verfrissend, opwekkend en in your face. Bam! En je bent weer klaar voor een leuke avond. Perfecte borrelwijnen die ook bij uitgesproken gerechten hun mannetje staan.

Wijnbox Fresh Hammer 225CL

FRESH PRINCE

Een witte wijn mag van jou lekker fris zijn. Maar: liever niet al te veel in your face. Nee, jij bent duidelijk meer het verfijnde type. Veel smaaklaagjes dus. Een klein verhaal in je glas, daar ben jij naar op zoek. Denk bijvoorbeeld aan een Riesling uit de Elzas of een Touraine Sauvignon Blanc.

Aperitief of voorgerecht

Wijnen van het smaaktype Fresh Prince zijn ideaal om te drinken als aperitief, maar dankzij hun frisse karakter en de gelaagdheid van de wijn kan je een Fresh Prince ook uitstekend schenken aan tafel. Het liefste in combinatie met lichte voorgerechten, salades of schaal- en schelpdieren.

FRUIT LOVER

Jij ziet een wijn het liefste als jezelf: fris en fruitig. Appel, peer en lekker toegankelijk. Ongecompliceerd. Dus niet al te moeilijk qua smaak. Makkelijk drinkbaar en simpel te begrijpen, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Torres Viña Sol.

Dienstbare wijnen

Het prettige van de Fruit Lover wijnen is dat ze niet zo aanwezig en schreeuwerig zijn. Ze nemen dus niet meteen de hele tafel over. Easy drinking en ontspannen. Dat doe je met een Fruit Lover. Dit zijn ideale aperitiefwijnen.

 

 

Gall & Gall Wijnbox Fruit Lover 225CL

NOG MEER GALL & GALL WIJNBOXEN

Wil je nog meer avontuur? Probeer dan eens een van onze andere wijnboxen. Deze zitten vol met wijnen uit bijvoorbeeld Italië of Frankijk. Of een wijnbox met allemaal winnaars uit De Grote Hamersma. Ben je echt een liefhebber van rood? Probeer dan onze wijnbox met rode wijnen. Of liever wit? Dat kan natuurlijk ook! Alle Gall & Gall wijnboxen hebben 6 prijswinnende wijnen, een informatieflyer en een inlegvel over wijnproeven. En dit alles verpakt in een prachtige wijnbox! Probeer het zelf!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.